גרנולה תוצרת בית עם שקדים, מייפל וקינמון
כמה קל ופשוט להכין גרנולה תוצרת בית! מערבבים כמה מצרכים במהירות, אופים ומקבלים את הנשנוש הכי ממכר שיש, כזה שאי־אפשר לעבור ליד התבנית ולא "לגנוב" חופן קטן. שימו לב שאפשר לגוון את הגרנולה ולהכין אותה בכל פעם קצת שונה.
• 350 גרם שיבולת שועל שלמה
• 200 גרם שקדים שלמים
• 75 גרם גרעיני חמניות או דלעת
• קורט מלח
• 1 כפית קינמון טחון
• 70 גרם חמאת שקדים או חמאת בוטנים
• 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
• 120 גרם (1/2 כוס) מייפל טבעי
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, שקדים, גרעינים, מלח וקינמון.
3. מוסיפים חמאת שקדים, שמן ומייפל ומערבבים עד שכל השקדים והגרעינים מצופים בתערובת.
4. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
5. אופים במשך 15־20 דקות, תוך ערבוב מדי 5 דקות, עד שהגרנולה מזהיבה. מצננים לחלוטין ומגישים.
טיפים:
• הגרנולה נשמרת בצנצנת אטומה עד 10 ימים. אפשר להקפיא בקופסה סגורה עד חודשיים.
• אם רוצים אפשר להוסיף לגרנולה גם צימוקים או חמוציות לאחר האפייה.
• אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לאחר האפייה.
• חמאת שקדים אפשר להשיג בכל רשתות השיווק. לעיתים משווקת תחת השם "שקדיה". אם אין – אפשר להשתמש בטחינה גולמית. הטעם ישתנה בהתאם.
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן (ניתן להשיג בחנויות טבע). שימו לב שישנם צליאקים שאינם יכולים לצרוך שיבולת שועל בכלל, אז מומלץ לבדוק אם מכינים למישהו באופן מיוחד.

