נילס ואווזי הבר
אוכל: שיפוד הדונר המרשים (נקרא לו גם האבא הרוחני, הטורקי, של השווארמה) מסתובב לאיטו, חושף את הפיסטוקים השזורים בין שכבות הבשר, שגם מנצנצים בזכות שומן הליה הנוזל מראש השיפוד. לקראת הכנת המנה ינגבו על גביו לאפה נהדרת כדי להרטיבה בשומן, וזה לגמרי יורגש בביס המתקרב. ברוכים הבאים לאקה. כן, כן, על שם האווזה מנילס הולגרסן. מדובר בדלפק קולינרי יוצא מן הכלל שפתח השף יוסי צוובנר בזמן הקורונה, בפאתי שוק מחנה יהודה בירושלים. צוובנר עבד במטבחים של שפים אגדיים כמו דניאל בולו בניו־יורק, מריו בטאלי, וגם באדום, עם אסף גרניט ואורי נבון. המקצוענות והידע שלו יוצרים אוכל שהוא חוויה קולינרית של ממש.
יש כאן שתי מנות ותוספת אחת, וחייבים לנסות את שלושתן. הדונר יבוא בלאפה ויימרח בסקורדליה (ממרח שום־שקדים יווני) וברוטב יוגורט נענע (יוגורט טופו, כי המקום כשר), שמזכיר את מורשת איסטנבול (45 שקל). הכריך אווז קונפי, מנת מופת נוספת, נמרח ברוטב פטרוזיליה, צלפים ומיץ לימון, ועליהם מונח שוק אווז שבושל זמן רב בשומן של עצמו (45 שקל). וואו. ובצד תפוחי אדמה בשמאלץ (שומן אווז. 18־25 שקל). ולא לשכוח מפיות כדי לנגב היטב מסביב לשפתיים.
רחוב: אקה ממוקמת ברח׳ השקמה, שהפך כבר מזמן לציר חשוב של תרבות אוכל כאשר בקצהו האחד החצ׳פוריה ובאחר אישטבח. כאן נמצאת גם החנות הראשונה של רמי לוי, שיווק השקמה ומכאן שמה. בהמשך גם מסעדת צמח, דקל, ומחניודה המיתולוגית.
אקה, השקמה 6, ירושלים, א'־ה' מ־12:00 עד שנגמר הבשר (גג עד 21:00), ו' מ־11:00 עד שעתיים לפני כניסת השבת.
@davidka76

