בלונדיס שוקולד לבן עם אוכמניות ושקדים
בלונדיס שוקולד לבן עם אוכמניות ושקדים
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
תבנית 20x20 ס"מ
לבלונדיס:
• 100 גרם חמאה מומסת
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
• 2 ביצים L
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/2 כפית מלח
• 2 כפות חלב
• 100 גרם (3/4 כוס) קמח
• 50 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים טחונים
• 20 גרם (2 כפות) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
• 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
• 150 גרם אוכמניות קפואות, לא מופשרות
לקישוט:
• שקדים מולבנים פרוסים
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה גדולה שמים יחד חמאה מומסת, סוכר חום וסוכר לבן וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.
3. שוברים פנימה את הביצים, תמצית הוניל, המלח והחלב וממשיכים לטרוף עד שאחיד.
4. מוסיפים פנימה את הקמח, השקדים הטחונים והקורנפלור ומערבבים רק עד שאחיד.
5. מוסיפים שוקולד לבן קצוץ ואוכמניות ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
6. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. מפזרים שקדים מולבנית לקישוט.
7. אופים במשך 20־30 דקות או עד שהבלונדיס מזהיבים בחלק העליון אך עדיין יחסית בהירים. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.
8. מעבירים לקירור למשך כשעה במקרר לפני החיתוך וחותכים לריבועים בגודל הרצוי.
9. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
טיפים:
• גרסה ללא גלוטן/ לפסח: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• במקום אוכמניות קפואות אפשר להשתמש באוכמניות טריות. אפשר גם פטל או תותים חתוכים.
• הבלונדיס נשמרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. אפשר להקפיא עד חודש.

