8 על: סלרי

הוא דל קלוריות, משביע, מונע שלל מחלות ואפשר להשתמש בכל חלק שלו – שורש, גבעול, עלים ואפילו זרעים

את הסלרי, שנקרא גם כרפס, ניתן לאכול בצורתו הטרייה, או להוסיפו לתבשילים שונים. הוא מעניק טעם עשיר ודומיננטי למאכלים שאליהם הוא מתווסף.

 

אוכלים את כל חלקי הצמח - השורש, הגבעולים והעלים, ומהזרעים מכינים תבלין.

 

יש בו רק 16 קלוריות ל־100 גרם, והוא עשיר באשלגן, ויטמין A, ויטמין K וחומצה פולית.

 

הסלרי עשיר בסיבים מסיסים ולכן מהווה מקור לתסיסה של חיידקי המעיים. הוא עוזר להשרות תחושת שובע, מפנה חלק מהכולסטרול המגיע מהמזון, מסייע להפחתת רמות הגלוקוז בדם ועוזר למנוע עצירות.

 

במספר מחקרים הוכח ששתיית מיצוי מיץ סלרי שהותסס עשוי לגרום להפחתה בהשמנה, במדדי לחץ דם, מדדי דלקת, גלוקוז ושומנים בדם.

 

הסלרי מכיל הרבה נתרן ומאפשר להוסיף פחות מלח למזון.

 

סלרי נחשב לירק עשיר בחומרים נוגדי חמצון ולכן הוא מוריד את רמת הרדיקלים החופשיים בדם ומפחית את תהליכי החמצון המזיקים, שגורמים למחלות כלי דם ולב.

 

הסיבים בגבעול הסלרי לא מתפרקים ונפלטים בצואה כמו שהם. לכן, מומלץ לא לצרוך את הגבעול לאחר ניתוח במערכת העיכול, כשיש חסימות מעי או כשסובלים מכיסים במעי הגס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים