קצר וקולע

את הטוב כידוע שומרים לסוף, אבל למה לא לתקתק אותו בקלות ובמהירות ועדיין לקצור מחמאות? נירה ורותי אספו מתכונים לקינוח שנכנסים בציוץ אחד, והכל מתאים לפסח. לגזור ולשמור

עזבו, אנחנו יודעות, יש ערימה ענקית של מוספי חג שמונחת לפניכם, עמוסה בטקסטים ובאנשים שמדברים על הכל. לא נכביר במילים הפעם. באנו להושיט יד.

 

שבוע של אירוח, שבוע של להתארח (ולא לבוא בידיים ריקות), שבוע של פיקניקים, ובראש ובראשונה סדר פסח, שמתרחש כבר הערב ואולי התחייבתם לקינוח ואולי עוד לא התחלתם להכין אותו. כאב ראש? בשום אופן לא.

 

גייסנו את קהילת טוויטר המעולה וחובבת הבישול, ואספנו ממנה ומאיתנו מתכונים קצרים, מהירים, קלים, מוצלחים ומצליחים תמיד לקינוחים שגם מתאימים לפסח. ו־וואו, יש פה כמה הברקות שמי צריך בכלל פסח בשביל להתענג עליהן?

 

לגזור ולשמור לנצח.

 

שוקולד

 

מוס שוקולד מזויף

 

ממיסים במיקרוגל 250 גרם שוקולד מריר עם 1 כוס שמנת מתוקה. מקררים במקרר ואז מקציפים במיקסר למוס. מעבירים לכוסות ומקשטים בכל מה שיש – קצפת, אגוזים מסוכרים, טוויל שקדים, העיקר שיהיה חגיגי.

@aaddams

 

עוגת מוס שוקולד

 

ממיסים 300 גרם שוקולד מריר בסיר כפול או במיקרוגל בפולסים. מקציפים 6 חלבונים עם 1/3 כוס סוכר. בקערה נפרדת מערבבים 100 גרם חמאה נמסה עם 6 חלמונים ו־1/3 כוס סוכר. אפשר להוסיף 1 כף ברנדי. מערבבים את החלמונים עם השוקולד ואז מקפלים בזהירות לתערובת החלבונים. יוצקים 1/2 מהכמות על תבנית משומנת ואופים בחום של 170 מעלות לחצי שעה. מקררים ויוצקים את יתר המוס מלמעלה ומקררים ליום שלם לפני ההגשה.

 

מי שחושש מביצים חיות יכול לאפות את כל המסה.

@advakis

 

עוגיות מצה שוקולד וקרמל

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה. ממיסים 1/2 כוס סוכר עם 50 גרם חמאה עד שנוצר קרמל. מוסיפים קורט מלח. יוצקים את הקרמל על התבנית ומכסים בשכבה של מצות, כשהקרמל עוד רך. אפשר לשבור מצות כדי לכסות את כל התבנית. ממיסים 100 גרם שוקולד עם 100 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על המצות. מפזרים שקדים פרוסים ומקררים במקרר. חותכים לגודל הרצוי לפני ההגשה ושומרים בקירור.

@shem_mishtamesh

 

פטיפורים שוקולד

 

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס אם רוצים גרסה פרווה.

 

ממיסים יחד 100 גרם שוקולד מריר, 100 גרם שוקולד חלב ו־100 גרם חמאה. יוצקים למנג'טים ומקררים כמה שעות. אפשר להוסיף אגוזים בשביל קראנצ'יות. כדאי להכפיל כמויות.

@AyaGeni

 

כדורי רפאלו ביתיים

 

1/2 כוס חלב מרוכז, 100 גרם שוקולד לבן שממיסים במיקרו בפולסים, 250 גרם קוקוס טחון. מערבבים את הכל יחד ומקררים מעט. מגלגלים לכדורים ושומרים בהקפאה בכלי אטום מלא זמן.

@olganizator

 

מוס, קציפות, מקפאים

 

קציפת תות

 

מרסקים בבלנדר 1 כוס תותים בשלים. מקציפים במיקסר 2 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים את התותים פנימה. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה ומקפלים גם אותה לתערובת. מעבירים לכלי יפה ומקפיאים.

@ronymoo

 

גלידה עם שערות חלווה

 

ממיסים במקרר מכל של גלידת וניל בן אנד ג'ריס. מערבבים לתוכה 1/2 כוס פקאנים מסוכרים קצוצים גס. מרפדים תבנית פיירקס בשערות חלבה ויוצקים עליהן את הגלידה הנמסה. מקפיאים מחדש.

 

לאוכלי קטניות.

@AlonAmitzi

 

מוס נוטלה

 

מקציפים 1 מכל שמנת מתוקה ומוסיפים 4 כפות נוטלה עד שהן מתערבבות לחלוטין בפנים. מעבירים לכלי אחד או למספר כלים אישיים ומקפיאים. שלמות.

@liti_gilad

 

מוס חלבה

 

אותו מתכון בדיוק של מוס הנוטלה רק עם 2 כפות טחינה ו־2 כפות סילאן במקום הנוטלה.

@osnatlevite

 

גלידת שוקולד של סבתא גיה

 

מבשלים על אש קטנה 1 כוס חלב מרוכז עם 200 גרם שוקולד מריר, ומוסיפים 1 כפית גדושה נס קפה שממיסים במעט מים חמים ו־1 כפית תמצית וניל. מקררים מעט. מקציפים 2 כוסות שמנת מתוקה ומקפלים את שתי התערובות יחד. שמים בכלי הגשה, מכסים ושומרים במקפיא.

@hagaibreda

 

פירות

 

קרם וניל עוגיות עם פירות יער

 

200 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח, 1 חבילת פודינג וניל, 2 שמנת חמוצה של פעם, 2 שמנת מתוקה, 5 כפות סוכר, 400 גרם פירות יער קפואים ואפשר עוד עוגיות מפוררות מלמעלה.

 

שוברים את העוגיות לקערה יפה. מקציפים את הפודינג עם השמנת החמוצה, המתוקה והסוכר. יוצקים על העוגיות. מכסים בניילון ומקררים שעה לפחות. מפזרים מעל את פירות היער ואפשר לסיים עם פירורי עוגיות מלמעלה.

@shanicooper

 

גרניטה - סורבה אשכוליות וקמפרי

 

2 כוסות מיץ אשכוליות (עדיף אדומות, לא חובה), 1 כף קליפה של אשכולית מגוררת, 1/2 כוס קמפרי, קצת וניל או תמצית וניל, 1/2 כוס סוכר ו־1/2 כוס מים.

 

שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים יחד היטב. מעבירים לתבנית שטוחה שנכנסת למקפיא ומכסים בניילון נצמד. כל חצי שעה מערבבים עם מזלג. אפשר להגיש עם קצפת ליד.

@tinro_me

 

קומפוט מתובל

 

2 ליטר מים, 1 כוס סוכר חום, 1/2 כוס מיץ לימון טרי, 1 כפית הל שלם, 1 כפית ציפורן, 1 כפית פלפל אנגלי, 1 כפית זרעי כוסברה, כמה מקלות קינמון, 3 לימון פרסי, כמה פרוסות ג'ינג'ר. מבשלים יחד 30 דקות. מוסיפים 4 תפוחים קלופים ו־2 אגסים קלופים ומבשלים 15 דקות ברתיחה עדינה. חותכים את התפוחים והאגסים ל־4 ומחזירים לסיר. מגישים חם מאוד או קר מאוד.

 

עוגת תפוזים עסיסית

 

מבשלים 2־3 תפוזים שעה במים רותחים עם הקליפה. מקררים וטוחנים בבלנדר טוב למחית חלקה.

 

מערבבים 450 גרם מחית תפוזים עם 9 ביצים, 375 גרם סוכר, 375 גרם שקדים טחונים, שקית אבקת אפייה וקורט מלח. יוצקים לתבנית אפייה, מכסים ושמים במקרר 3־4 שעות. מעבירים לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות ואופים כשעה.

@misschiefer

 

מלבי פרווה ברוטב תותים

 

מבשלים 2 כוסות קרם קוקוס עם 1/2 כוס סוכר ו־1 כפית וניל עד שהסוכר נמס. מערבבים 6 כפות קורנפלור עם 1/2 כוס מים ומוסיפים לתערובת. מבשלים עד שהיא מסמיכה. שופכים לכלי הגשה ומקררים עד שהמלבי יציב. בינתיים מרסקים בבלנדר 200 גרם תותים – חלק אדום בלבד – עם 80 גרם סוכר. יוצקים על המלבי לפני ההגשה.

@osnatlevit

 

שנת סגסוג

בדור החדש של סירי ומחבתות הבישול, מילות המפתח הן סגסוגת, רב־שכבתיות וארגונומיה (הנדסת אנוש). הן החשובות ביותר באיכות השימוש בסירים, מחבתות וסוטזים. לא הצבע הסגול המדליק של המכסה.

שלושה גורמים אלה יקבעו את משקל הסיר, מידת החום שהוא מפתח ושומר, איכות החימום והצריבה שלו ושל חבריו לכיריים, קלות הניקוי, מניעת החלודה, משך הבישול ומראה התבשיל.

 

מה הופך סיר למשובח?

הסגסוגת

החומר ממנו עשוי הסיר: שילוב מתכות כפלדה, נחושת, אלומיניום, ברזל ונירוסטה.

שילוב חכם של מתכות יגביר את מוליכות ואחידות החום בסיר ויאפשר שמירת חום לזמן ארוך יותר.

הרב־שכבתיות

הכוונה לתחתית הסיר, אם כי יש סירים המצופים במספר שכבות. בסירים משובחים, עשוייה התחתית ממספר שכבות, כשביניהן לפחות שכבה אמצעית אחת של נחושת שידועה במוליכות החום הנפלאה שלה.

הארגונומיה

בתחום הארגונומיה מתקבצות כל האיכויות המקילות עלינו את השימוש בסיר:

מכסה תואם והדוק שיחסוך במשך הבישול ויאפשר בישול שיורי ללא חימום, ובחירת טמפרטורה נמוכה יותר. האדים הנוצרים בסיר סגור מאפשרים חסכון אנרגטי ומקילים על חום המטבח.

ידיות ארוכות וחזקות וחסינות חום, לבישול נעים יותר.

ציפוי אל־דבק או אחר שדוחה מעליו שומנים שרופים והידבקויות, שמקל מאוד על הניקוי.

כתובת זמינה של יצרן או יבואן או משווק שיספק תשובות לשאלותינו הנודניקיות לעיתים.

זיזים במכסה. אלה הם ציוד מותרות של ממש - רק בסירים משובחים תמצאו את הזיזים הגרים על פנים המכסה. תפקידם הוא לקלוט ולכלוא את האדים. נוזלי הצלי מתעבים מן האדים ונוטפים חזרה אל התבשיל. אפשר, אם כן, לבשל במעט מאוד נוזלים, הריכוך מרשים יותר והרוטב סמיך ועשיר. חשוב ומשביח ירקות.

 

בכמה שניות

 

יוגורט יווני שמקשטים עם מייפל, קוקוס ופיסטוק @gevakraoz

 מנגו קפוא טחון עם לימון וקצת וודקה בכוסות גבוהות @ishaifaigenboim

 קולים כוס פיסטוקים קלופים עם חמאה, גרידת לימון, מי ורדים וקצת סומק ונגיעה של מלח. ומשתמשים בתערובת למילוי תמר מג'הול. @avivmiz9

 גרסת רוסו: תמר מג'הול ממולא בפיסת מרציפן ומושרה בשמנת מתוקה ללילה. אפשר גם לאפות מעט בחום נמוך לזירוז תהליכי חיבור.

 קופסת שימורי אפרסק וקופסת שימורי אננס. טוחנים בבלנדר לדקה ומוסיפים 1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס. מקררים עד ההגשה. @Moty_w

 מלבי חלבי עם רוטב יין אדום מצומצם עם תבלינים, קליפת תפוז וסוכר.

 שכבות של קצפת, מרנג קנוי, תותים מרוסקים בבלנדר עם סוכר, תותים חתוכים גס,

בקערה שקופה או בכוסות שקופות. @tamarzy

 

סירי הדור החדש

בנוסף על יופיים, סירי הדור החדש נוהגים להפציע בשלישיות ואף רביעיות: סיר, מחבת, מכסה תואם אחד לשניהם ולעיתים מצטרפת גם רשת אידוי.

דוגמה טובה למוליכות טובה, היא ערכת הסיר־מחבת־מכסה מסדרת cook and bake של Roso. לא, לא קשור למשפחתנו וגם כתוב אחרת.

אחת הבעיות שגורמות לאולקוס אצל אזרחים רבים היא העובדה שכיום, מרוב מיתוג יתר, קשה לפלות מערימת המידע את זהויות היצרן, המשווק והיבואן ושף שליווה הכל במתכונים. בסדרה יפה וצבעונית זו כלולים רוב היתרונות שפירטנו לעיל וגם גודל סביר שאינו חונק משטחי עבודה וחללי אחסון. הכלים מתחממים מיידית ומזון אינו נדבק אליהם. כל אלה מפרגנים לכם טווח שימוש נרחב מטיגון, צריבה ואידוי, גם בישול, הקפצה וצלייה.

 

מבשלים ואופים עם רון יוחננוב

ישנה תופעה בקולינריה שנקראת רון יוחננוב. אנחנו מכורות לכל מיני המאפים שהוא עושה ברשתות עם פילו ועם גבינות ועם 20 שניות עבודה. הוא פשוט טוב ויצירתי באופן קיצוני במתכונים הנגישים והלא־מתנשאים שלו. בדיוק כמוהו: איש שאוהב אוכל, אוהב להכין אותו ואוהב אנשים – אולי החלק החשוב ביותר אצל טבח ומתכונאי.

אז יוחננוב הזה הוציא לראשונה ספר בישול. ובעידן שבו כל המתכונים נמצאים ברשת גם ככה, למה להוציא ספר? כי ספר הוא היום מלאכת אוצרות. יוחננוב יושב על אלפי מתכונים ולספר הוא בחר את הטובים, הפופולריים והמוצלחים ביותר וגם להם הוא הוסיף כמה. והכל בהיר ופשוט כמו תמיד אצלו, עם מחלקה מיוחדת לאוכל בוכרי משגע. אתם תלכו לאיבוד במרחבי העונג בשני הפרקים הראשונים, המלאים במאפים ובגבינות ובשילוב ביניהם. תצללו לעומק סירים של דגים, תבשילים, עוף ובשר וכמובן העוגות והעוגיות שלו – ההתמחות הגדולה של יוחננוב.

זה ספר שקונים לחג אבל מלכלכים אותו כל השנה. והניסיון מראה שעדיף ללכלך נייר מאשר מסך של סלולרי. ספר מושלם.

מחיר מומלץ (לפני הנחות): 139 ש"ח

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים