זיהום סלמונלה במפעל השוקולד
כבר בשבוע שעבר, ביום שלישי, התגלו ממצאים מחשידים בפס הייצור של השוקולד הנוזלי במפעל שטראוס בנוף הגליל • בדיקות מעבדה חיצונית שהגיעו לאחר כמה ימים גילו כי מדובר בסלמונלה • מחשש שהחיידקים הגיעו למוצרים פופולריים כמו שוקולד פרה, פסק זמן, טעמי ואגוזי, החליטו בשטראוס להוריד מהמדפים מיליוני מוצרים בשווי עשרות מיליוני שקלים • יוניליוור, שמשתמשת באותו חומר גלם בגלידות, ביצעה ריקול למוצרי מגנום, קרמיסימו ומותגים אחרים • השאלות הקשות: איך הגיעו חיידקים למפעל של המותג המוביל במדינה, ומדוע עברו שישה ימים מרגע שהחשד התעורר ועד שהציבור קיבל הודעה
"מדובר במגה אירוע", כך אמרו אתמול בחברת שטראוס, שהחליטה לבצע ריקול לכלל מוצרי שוקולד עלית שיוצרו בחודשיים האחרונים. זאת בשל חשד להימצאות חיידקי סלמונלה בפס ייצור במפעל בנוף הגליל, שם מיוצר שוקולד נוזלי – חומר גלם בייצור ממתקי שוקולד.
מדובר באיסוף היזום הגדול בתולדות המדינה, והוא יעלה לשטראוס עשרות מיליוני שקלים. המוצרים שבהם מדובר הם טבלאות שוקולד פרה, בלונדי וספלנדיד, חטיפי פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ', עד חצות, מיני עדשים, טעמי, אגוזי, כיף כף ועוד (הרשימה המלאה עם תאריכי התפוגה הרלוונטיים – בעמ’ 7).
בעקבות שטראוס הודיעה יוניליוור, שמשתמשת בחלק מהגלידות שלה באותו חומר גלם, על ריקול של ארטיקים מסוג מגנום, סולרו, גודיז ובומבה, גלידות קרמיסימו וגלידוניות, ומוצרים נוספים.
בשטראוס מיהרו אתמול לומר כי הטענה שהחברה לא עידכנה מיד את הצרכנים היא "שקר והוצאת דברים מהקשרם", והדגישו כי "שטראוס החליטה על מהלך ריקול מבלי שנמצא עד כה מוצר נגוע בסלמונלה שיצא מהמפעל למדפים".
בחברה הסבירו כי "בבדיקות שגרתיות שמערך האיכות מבצע פעמיים־שלוש בשבוע התגלה ביום שלישי שעבר חשש ראשוני לממצא מחשיד במפעל שמייצר בין היתר חומר גולמי של ציפוי שוקולד. אין מדובר במפעל הגדול יותר בנוף הגליל, שמייצר מוצרי שוקולד וממתקי עלית מוגמרים כמו מסטיקים, טבלאות וחטיפי שוקולד, ופלים ועוד, אלא בפס ייצור של חומר גולמי. כפי שנעשה בכל העולם, ברגע שעולה חשש לבעיה מסוג זה אנחנו מוציאים דגימות שחייבות להתבצע במעבדה חיצונית. כך עשינו, ויידענו את משרד הבריאות. אחרי 72 שעות קיבלנו הודעה כי בחלק מהדגימות נמצא חשד לסלמונלה. בשלב זה הוחלט על דגימת עשרות מוצרים שמיוצרים במפעל הגדול ומשווקים למדפים. אינדיקציה ראשונית שקיבלנו ביום ראשון בבוקר הראתה הימצאות סלמונלה בחלק מהמוצרים. למרות שעדיין לא קיבלנו תוצאות סופיות, קיבלנו החלטה על ריקול".
בשטראוס הדגישו כי החברה דיווחה כבר לפני מספר ימים למשרד הבריאות על הממצאים ופעלה לפי הנחיותיו. כמו כן, הריקול בוצע למרות שהחברה לא נדרשה עדיין לבצע אותו. ומדוע הציבור לא קיבל הודעה על המצב ביום ראשון, אלא רק יממה לאחר מכן? בשטראוס הסבירו כי "נדרש היה לעבור על עשרות מוצרים כדי להכין רשימה מסודרת עם תאריכי ייצור, עליה ישבנו כל הלילה בין ראשון לשני".
בחברה מסבירים כי "הליך בדיקה מקיף באשר להימצאות חיידק סלמונלה במוצרים שיצאו מהמפעל למדפים ייקח בין שבוע לשבועיים, והחלטנו לא לחכות לתוצאות המעבדה אלא ללכת על מהלך מניעתי מיידי".
בשטראוס מעריכים כי הזיהום היה קיים במפעל במשך חודש אחד. בחברה לקחו טווח ביטחון של חודש נוסף – כך שהמוצרים שנאספו הם אלה שבהם נמצא חומר הגלם שיוצר במשך חודשיים. לאחר גילוי הממצאים נשלחו אלף מוצרים נוספים לבדיקות מעבדה. לאחר שיחזרו התוצאות, יכול להיות שהריקול אף יתרחב.
בשטראוס הדגישו אתמול כי הזיהום לא קשור לחומרי הגלם שמייבאת החברה מחוף השנהב, גאנה וחברות שונות ברחבי העולם, אשר מגיעים לישראל במכולות, "רגילות או מקוררות, לפי התקופה בשנה", כפי שנמסר. מקור הזיהום, נטען, הוא במפעל ולא במוצרים אלה.
חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. באוכלוסיות רגישות עלולה להיגרם מחלה קשה ומסוכנת. בשטראוס מדגישים כי בכל מקרה של הופעת תסמינים מסוג זה, אם יש חשש שנגרמו ממוצרי החברה, חשוב לפנות לרופא המשפחה.
האם יש במקרה הזה עילה לפיצוי או לתביעה ייצוגית של צרכנים? עו"ד ארז קדם, מומחה לענייני ביטוח, טוען כי "ההתמהמהות של שטראוס בפרסום הריקול עלולה לעלות לה ביוקר. באירועים קודמים שבהם חברות ישראליות נאלצו לבצע ריקול בהיקפים גדולים הן ספגו נזקים בגובה מיליוני שקלים, בין היתר בשל הצורך לשכור יועצים שונים ועורכי דין על מנת להתמודד עם המשבר המשפטי והתדמיתי. סביר להניח ששטראוס ביטחה את עצמה בפוליסה שכוללת כיסוי להוצאות הכרוכות בהשבת מוצרים פגומים, לרבות הוצאות בגין שירותי יח"צ. עם זאת, סביר שהפוליסה מחייבת אותה לפעול ללא דיחוי אם יש לה מידע על מוצר פגום.
אם יתברר שהחברה לא פעלה על פי תנאי הפוליסה, המבטחת יכולה עקרונית להקטין או לבטל את הפיצוי שתשלם לה, וזה עלול להוביל לתביעות ייצוגיות מצד הצרכנים".

