עוגיות טחינה וקוקוס טבעוניות

עוגיות טחינה נימוחות וקלות מאוד להכנה עם תוספת קוקוס שמעשירה את הטעם והמרקם. נהדרות לקחת לפיקניק, לביקור בגינה אחר הצהריים וכמובן לצד כוס קפה.

 

 

15־20 עוגיות

 

לעוגיות:

 

• 210 גרם (כוס וחצי) קמח

 

• 40 גרם (1/3 כוס) קוקוס טחון

 

• 60 גרם (1/4 כוס) שמן קוקוס

 

• 70 גרם (1/3 כוס) סוכר

 

• 1/2 כפית אבקת אפייה

 

• 1 כפית תמצית וניל

 

• קורט מלח

 

• 100 גרם טחינה גולמית

 

• 1־2 כפות מים קרים (לפי הצורך, לא חובה)

 

להגשה:

 

• אבקת סוכר

 

כך עושים:

 

1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

2. בקערה שמים קמח, קוקוס, שמן קוקוס, סוכר, אבקת אפייה, וניל ומלח ומעבדים בידיים לתערובת פירורית.

 

3. מוסיפים טחינה גולמית ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ונעים. אם הבצק נותר דביק – מוסיפים מעט מים קרים.

 

4. מגלגלים כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים במרווחים על גבי התבנית.

 

5. אופים במשך 10־15 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

טיפים:

 

• העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד 10 ימים.

 

• במקום קוקוס טחון אפשר להשתמש בשקדים טחונים בכמות זהה.

 

• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח "תמי" או קמח "כרגיל" באותה כמות במקום הקמח הלבן.

 

חשוב לא לוותר על אבקת הסוכר בהגשה, משום שהיא חשובה למתיקות (העוגיות לבדן לא מאוד מתוקות).

 

• חשוב לא לוותר על המלח בבצק, משום שהוא מדגיש את טעם הטחינה והקוקוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים