הקפיאו זאת בעצמכם

המחירים בגלידריות גבוהים? בסיוע שף–קונדיטורית בדקנו 4 מכונות ביתיות להכנת גלידה: איזו מוציאה את הגלידה הכי טעימה, איזו הכי כיפית, איזו לא מצדיקה את המחיר, ואיזו טובה בעיקר להכנה עם הילדים

מחירי הגלידה בגלידריות הגיעו לפני כמה חודשים לכותרות כשהתברר ש"גולדה" וחקייניותיה מוכרות גלידה במחירים של 108-95 שקל לקילוגרם. האם אפשר להוזיל את העלויות על ידי ייצור ביתי באותה רמה של גלידריה? התאווה לגלידה במחיר נגיש, הרצון לשלוט על הרכיבים, וההתמקמות המוגברת שלנו מאז הקורונה במטבח – עוררו לתחייה שוק נישתי קטנטן: מכונות הגלידה הביתיות. בבדיקה מקצועית לארבע מכונות בשיתוף מומחית הקינוחים ענת אלון, שף־קונדיטורית במלון רויאל ביץ' של רשת ישרוטל בתל־אביב, גילינו פערים במחירים, בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית.

 

שוק מכונות הגלידה הביתיות במגמת גידול, אבל אין ספק שמחירי המכונות הם חסם שמפריע לו לגדול הרבה יותר. המכשיר החדש של המותג נינג'ה שבדקנו, שעשוי להיות אחד מלהיטי הקיץ, עולה בישראל כמעט פי שניים וחצי בהשוואה למחירו ברשת וולמארט האמריקאית. למרות זאת, ליאור לוי, סמנכ"ל הסחר של שריג אלקטריק, יבואנית המכשיר, משוכנע שימכור בשנה הקרובה לא פחות מ־13,000 יחידות ממנו. המכונה, שהושקה לפני כחצי שנה בשוק האמריקאי, הפכה לאחת הבסט־סלרים של נינג'ה. "השוק היה רדום כי עד היום לא היה מענה למרקם נכון של גלידה ביתית", טוען לוי, המשוכנע שהמכשיר שהוא מייבא מספק את המענה.

 

חן כהן, השף־קונדיטור של חברת OiG, שהשיקה לא פחות משלושה דגמים של מכשירי גלידה ביתיים תחת המותג DAVO, טוען שרק מכשיר מבוסס מדחס, כמו של החברה שלו, מסוגל להכניס למרקם הגלידה את כמות האוויר הנכונה. "אנחנו מתחרים בגלידריות", הוא אומר.

 

ברשת מחסני חשמל פירסמו החודש בפעם הראשונה בתולדות הרשת מודעת מבצעים שבה כיכב גם מכשיר להכנת גלידה. "מה שמראה על הדרישה. לא מעט ישראלים מוציאים 400 שקל לחודש על גלידה, וחושבים לעצמם למה לא להכין בבית", אומר ארז וסנר, סמנכ"ל הרשת, ששיווקה בשנה שעברה שני דגמים, והשנה – שבעה. גם בחנות שקם אלקטקיק בדיוטי פרי מרגישים את העלייה בביקוש, ואלקטרה, החברה־האם של שקם אלקטריק ושל מחסני חשמל, שוקלת לצאת עם מכונת גלידה ביתית משלה. ואילו היבואנית ניופאן מכרה במשך שנים אביזר להכנת גלידה שמתאים למיקסרים של קיטשנאייד, והשנה, בגלל עלייה של 15% במכירות, החליטו בחברה גם לייבא מכשיר להכנת גלידה של מג'ימיקס.

 

הבדיקה שערכנו מעלה כי הגלידה הביתית אכן זולה משמעותית בהשוואה לזו של הגלידריה. גלידת השוקולד שהכנו עלתה לנו 16.70 שקל לק"ג, גלידה טבעונית מיוגורט המבוסס על סויה – 16.50 שקל לק"ג, סורבה התות – 20.50 שקל לק"ג. זאת לעומת 108-90 שקל לקילוגרם סורבה או גלידה בגלידריות, ו־118-80 שקל לקילוגרם גלידת יוגורט. פער של פי חמישה ויותר.

 

מכונת גלידה ביתית משתלמת אם אתם צרכני גלידה גדולים, מארחים הרבה, או נדרשים לצרוך גלידות דלות שומן, ללא לקטוז, טבעוניות. זו גם דרך נחמדה להעסיק ילדים במטבח. עם זאת, קחו בחשבון שמשך חיי הגלידות הביתיות קצר – עד חודש במקפיא, וככל שהזמן עובר יש לצפות לשינוי במרקם. אם אינכם קנאים לרכיבים טבעיים בלבד, תוכלו להוסיף מייצבים וכך לשדרג את הנראות, המרקם ואורך חיי הגלידה.

 

מומחה בטיחות המזון בועז ליבוביץ, מנכ"ל חברת LAC, מזהיר: גלידות עם ביצים מומלץ שלא להכין בבית, שכן ללא חימום הביצה ל־72 מעלות ויותר לא מושמד חיידק הסלמונלה, שכ־30% מהלולים נגועים בו.

 

איך בדקנו:

 

בחרנו ארבע מכונות ברמות מחירים נמוכות עד בינוניות, המייצגות שלוש טכנולוגיות: הטכנולוגיה הוותיקה, המחייבת הקפאה של קערת העבודה (שבין דפנותיה נוזל); הפופולרית, שמצוידת במדחס שמקפיא את הגלידה תוך כדי עיבודה ואין צורך בהקפאה מראש; ובטכנולוגיית ה־Creamfy הפטנטית והחדשה של נינג'ה, שדורשת אמנם הקפאה מקדימה של המיכלים עם תערובות חומרי הגלם, אבל תהליך ייצור הגלידה עצמו מהיר מאוד. ענת אלון הרכיבה מתכוני גלידה ללא חומרים מייצבים, מה שחייב המסה של חומרי הגלם וצינונם. בכל מכשיר למעט המג'ימיקס נוסו שלושה מתכונים: גלידת שוקולד, סורבה תותים, וגלידה על בסיס יוגורט סויה. בסיום ההכנה ניסינו ליצור כדורים, טעמנו, וטעמנו שוב אחרי שש שעות במקפיא. בציון הסופי הבאנו בחשבון גם את המחיר, הוראות השימוש, נראות המכשיר והמקום שהוא תופס על השיש, קלות ומהירות הכנת הגלידות, הניקוי, ואפילו הרעש בעת ההכנה.

 

 

 

|
|

 

 

CREAMiNC303IS, של נינג'ה

מחיר: 1,349 שקל (יבוא: שריג אלקטריק) • מה כוללת: מערבל, 3 מכלי פלסטיק שקופים עם מכסים – 470 מ"ל כל אחד, מתאימים גם לאחסון הגלידות המוכנות, מכל חיצוני שקוף עם ידית, מכסה חיצוני ולהבים (תוך חודש ניתן יהיה לרכוש עוד מכלים ב־119 שקל לזוג) • מה אפשר להכין: גלידה, ג'לטו, גלידה לייט, סורבה, סמודי בול (קערת שייק), אפילו גלידה מירקות קפואים, מילקשייק. בכל מחזור הפעלה ניתן להכין 3 סוגים שונים, ובסך הכל 1.4 ליטר. נראות: 9 • מהירות הכנה: 8.7 • קלות השימוש: 9 • גלידת שוקולד: 9 • סורבה תות: 9 • גלידה טבעונית: 8.7 • למה כן: השלב הסופי של הכנת הגלידה קצר להדהים – דקה ו־40 שניות לגלידת השוקולד, 2:30 דקות לטבעונית, ו־2:22 דקות לסורבה. מאפשרת להכין שלושה טעמים שונים בפחות מ־10 דקות. התוצאות הטובות ביותר בכל הפרמטרים. המגוון הגדול ביותר של אפשרויות, כולל לתוספות מחתיכות סוכריות, אגוזים, עוגיות או פירות קפואים, ולהגיע לתוצאות של גלידרייה. ההפעלה נוחה וברורה, וקל לשתף ילדים. מראה המכונה מזכיר סוג של מכונת קפה גבוהה והיא תופסת מקום קטן יחסית. הניקוי נוח גם במדיח. חוברת המתכונים היא העשירה והטובה ביותר, כולל אופציות לגלידות עם מרכיב אחד או שניים בלבד. למה לא: בגלל השלב המקדים – כל תערובת יש להכין מראש ולהקפיא במכל הייעודי 24 שעות במקרר. המכונה גם רועשת, אם כי הסבל קצר. השימוש דורש זהירות. לדוגמה, יש להקפיא את המכלים רק כשהם עומדים ישר, ולהקפיד על תכולה לפי ההוראות, אחרת הלהבים עלולים להישבר. המחיר מרגיז (בהשוואה לחו"ל: 666.7 שקל באמזון, 562.8 ש' בוולמארט, לפי 3.35 ש' לדולר).

 

שורה תחתונה: כיפית וקרובה לתוצאה של גלידרייה. חסרה רק התאמת המחיר לחו"ל.



|
|

 

 


 

DAVO DIC1210

מחיר: 1,290 שקל (מתוכננת בישראל, מיוצרת בסין ומיובאת על ידי OiG) • מה כוללת: מכל נירוסטה, מכסה, כוס מדידה, מרית, בוחש • מה אפשר להכין: מגוון סוגי גלידות כולל טבעוניות, ג'לטו, סורבה, 1.2 ליטר • נראות: 8 • מהירות הכנה: 8 • קלות השימוש: 9 • גלידת שוקולד: 8 • סורבה תות: 6 • גלידה טבעונית: 7 • למה כן: נאה ולא מסורבלת על השיש. אין צורך להקפיא דבר. קלה מאוד לשימוש. אפשר להוסיף רכיבים מעשירים כמו אגוזים ופיסות עוגיות תוך כדי עבודת המכונה. לרוכשים מבטיחים בעוד חודש סדנה חינם למקסום התוצאות במרכז היבואן במודיעין או בפייסבוק. יש טיימר. הזמנים בפועל היו קצרים מהמלצת היצרן. גלידת הסורבה הייתה מוכנה תוך 27 דקות, השוקולד – 16 דקות. הנראות והמרקם של השוקולד והגלידה הטבעונית הרשימו, גם בכדורים. הסורבה פחות. הניקוי נוח. נחמד שצירפו מרית וכוס מדידה. • למה לא: התכולה הקטנה ביותר מבין המכונות שבדקנו. המומחית חשה סוג של טעם לוואי בגלידות השוקולד והטבעונית, לדבריה בגלל בעייתיות מסוימת בערבול השומן. לשלושת הטועמים הלא מקצועיים זה לא הפריע.

 

שורה תחתונה: מכשיר טוב להכנת גלידה ביתית בשיטה מסורתית.

|
|

Cuisinart ICE100E

 

מחיר: 1,490 שקל (יבוא: ברימאג) • מה כוללת: 2 זרועות, האחת להכנת גלידה והשנייה לג'לטו, מכל, מכסה • מה אפשר להכין: גלידה, ג'לטו, יוגורט קפוא, סורבה, 1.5 ליטר • נראות: 8 • מהירות הכנה: 7.5 • קלות השימוש: 9 • גלידת שוקולד: 9 • סורבה תות: 5 • גלידה טבעונית: 8 • למה כן: אין צורך להקפיא את המכשיר או את חלקיו. ההפעלה נוחה ופשוטה. ניתן לעקוב על מסך לד קטן מה הזמן שנותר ולהאריך את משך הפעולה בקלות. יש אפשרות להוסיף חומרים כשהמכונה עובדת, כולל אגוזים ושוקולד צ'יפס. גם ילדים יכולים להשתתף בחגיגה. תוצאה טובה מאוד במרקם ובמראה בגלידת השוקולד, וטובה בגלידה הטבעונית • למה לא: היקרה ביותר אבל לא הטובה ביותר בביצועיה, כשלה בסורבה. דרשה בפועל משכי זמן ארוכים יחסית: 50 דקות לכל אחד מהמתכונים שניסינו. היצרן ממליץ על 50-40 דקות. תופסת מקום רב על השיש. התקשינו לשלוף את המכל המלא לריקון התכולה ולניקוי.

 

שורה תחתונה: לא הצלחנו להשתכנע שהמכונה שווה את המחיר.

 

 

.

|
|

 

 

Magimix DV11243 Glacier

מחיר: 599 שקל (יבוא: ניופאן) • מה כוללת: קערת בסיס (מיכל עם נוזל קירור), בוחשן ומכסה • מה אפשר להכין: גלידה, סורבה, פרוזן יוגורט, 1.5 ליטר • נראות: 9.5 • מהירות הכנה: 6 • קלות השימוש: 7 • גלידת שוקולד: 7 • סורבה תות: 7 • למה כן: מהזולות בקטגוריה, קומפקטית, מעט חלקים, תופסת מקום קטן, צבעונית (קיימת באדום, לבן, שחור, צהוב, ורוד). נוח להכניס חומרים דרך הפתח הרחב, ההפעלה פשוטה. דרך המכסה השקוף למחצה ניתן לעקוב אחרי התהליך. ניתן להכין כמות גדולה יחסית, אם כי רק בטעם אחד. הניקוי מהיר ונוח. למה לא: משך ההכנה קטסטרופלי למי שרוצה לארח או להתפנק במגוון טעמים: לפני כל הכנה יש להקפיא את הקערה בעלת הדפנות הכפולות ל־12 שעות. עם תום ההקפאה מוציאים מהפריזר את הקערה, שהופכת לכבדה. עם סיום הכנת טעם אחד אי אפשר להמשיך לשני. ניסינו וכשלנו – צריך להקפיא מחדש את הקערה, כי הנוזל שבין דפנותיה הפשיר בינתיים. הכנת גלידות שוקולד וסורבה נמשכה יומיים. איבדנו סבלנות ודילגנו על הכנת הגלידה הטבעונית. היצרן מציין זמני הכנה של 20 דקות למתכוני הגלידות, ו־15-10 דקות לסורבה. בפועל הכנת הסורבה נמשכה 35 דקות, והכנת גלידת השוקולד – 30 דקות. מעצבן במיוחד שכן מדובר במכשיר רועש, והעיקר – התוצאה הסופית רחוקה מזו של גלידרייה טובה, בינונית במראה ובמרקם, שמשפיע על הטעם ואפילו על יצירת הכדורים. מומלץ גם לשדרג את הנראות העלובה של חוברת ההוראות בעברית לרמה של המקורית הלועזית.

 

שורה תחתונה: מכונת גלידה למתחילים סבלניים וחסרי יומרות, שמזכירה יותר צעצוע לבילוי עם ילדים מאשר מכשיר מקצועי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים