yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    חדשות • 18.06.2022
    בין עזה לאיסטנבול
    ישראל פועלת בימים אלה בין שתי זירות מרכזיות ונפיצות: מול איראן בטורקיה, ומול חמאס והפלסטינים בשטחים ובעזה • בטורקיה מדובר בסכנה חמורה ומיידית - אפשרות לפיגוע נגד תיירים ישראלים, שיכול להסתיים גם בחטיפתם • במקביל, הזירה בשטחים ובעזה מתחממת בשל ביקורו המתוכנן של נשיא ארצות־הברית ביידן, בחודש הבא
    יוסי יהושוע

    התראה "חמה" לפיגוע, באזור בחו"ל שבו נמצאים תיירים ישראלים, כמו זו המתרחשת כעת באיסטנבול - לא זכורה כבר שנים. המוסד והמטה ללוחמה בטרור יצאו מגדרם בסוף השבוע האחרון כדי להזהיר את הישראלים חסרי האחריות שעדיין נמצאים שם, והגורמים הכי בכירים בישראל קראו להם לחזור (ואם לא - לפחות להישאר בחדר במלון).

     

    שר הביטחון, בני גנץ, הוציא הודעה חריגה עם מסר לאיראנים: "נגיב בעוצמה מול כל פגיעה באזרחי ישראל - בכל מקום". אגב, פתרון הגיוני יותר היה להציע לישראלים, שמבקשים מחברות התעופה והתיירות פיצוי לכספם ולא מקבלים, הוא להוציא מטוס או שניים - ולהחזיר אותם לארץ. על־פי ההערכה, יש כמה חוליות טרור איראניות שמשתפות פעולה עם גורמים טורקיים ושכירי חרב, שטרם אותרו. הן מנסות "לצוד ישראלים" דרך הרשתות החברתיות, או לזהותם באתרי תיירות מרכזיים באיסטנבול - ולבצע פיגועי חטיפה או ירי.

     

    החשש מפיגוע איראני גבר משמעותית בשבועות האחרונים, בעקבות חיסולו של חסן סיאד חודאי בטהרן בחודש שעבר. חודאי נורה על ידי חמושים ליד ביתו, בהתנקשות שאיראן ייחסה לישראל - והבטיחה לנקום. לאחר אותו אירוע, דווח על מספר חיסולים נוספים באיראן.

     

    בעקבות האיום המיידי בטורקיה, הוחלט בישראל "להוציא לאור" את הגורם האיראני הבכיר שמנסה להוביל את הנקמה בישראלים ולפרסם את שמו. מדובר בחוסיין טאייב, ראש ארגון המודיעין של משמרות המהפכה, "שמנסה בימים האחרונים לקדם פיגוע בישראלים בטורקיה, מתוך מסע מטורף וחולני של מאבק על מעמדו בממסד הביטחוני האיראני" - כפי שאמר השבוע גורם ישראלי.

     

    לפי דיווחים באיראן, שהודהדו על ידי מערכת הביטחון הישראלית, טאייב היה מפקדו של חודאי. ישנם קולות בממסד האיראני שדורשים להדיח אותו מתפקיד ראש המודיעין במשמרות המהפכה: זאת בעקבות חוסר הצלחתו לעצור את הפעולות המיוחסות לישראל באיראן, וכישלונותיו בקידום פעולת תגובה מחוץ למדינה במהלך השנה האחרונה. במקביל, כאמור, לזירה הרותחת בטורקיה, נרשמו בסוף השבוע החולף שני אירועים חריגים גם בזירות קרובות יותר: הראשון, ההיתקלות של לוחמי סיירת גולני בג'נין עם חוליית חמושים בתוך רכב. הקרב הזה התרחש מטווח אפס, והוא מזכיר את ההיתקלות של יחידת הימ"מ בפאתי ג'נין, שבה נפצע מפקד פלגה סנ"צ ש'.

     

    גורמים בכירים בצה"ל אמרו כי הכוח פעל בצורה מקצועית יוצאת דופן, תוך סיכון חייהם - וכי יש לשקול להעניק לחיילים צל"ש על תפקודם. מדובר באירוע חריג בהקשר הרחב יותר, כיוון שהוא מתרחש ערב הגעתו של הנשיא האמריקאי לאזור. מוושינגטון הגיעה בקשה לקרר את השטח - אותה בקשה שגרמה לביטול הריסת בית המחבל שביצע את הפיגוע בדיזנגוף, שעתיים לפני יציאת הכוחות למשימה. הירי מעזה לישראל בסוף השבוע הוא אירוע חריג, ביחס לשנה השקטה שנרשמה מעזה עד כה. רקטה נורתה לעבר אשקלון בפעם הראשונה מאז שומר חומות, והיא יורטה על ידי כיפת ברזל. צה"ל תקף בתגובה אתר לייצור רקטות במחנה הפליטים נוסייראת - אבל לא הצליח להשמיד לחלוטין את עמדת התצפית של חמאס מול נתיב העשרה.

     

    זו הייתה טעות. התושבים התלוננו על העמדה הזו זמן רב, וזו הייתה הזדמנות מצוינת למנוע מחמאס, ששיקם אותה בתוך שעות, תמונת הצלחה.

     

    אך בכל זאת הוטל עונש על עזה: בעקבות הירי הרקטי לעבר ישראל, החליט שר הביטחון גנץ להקפיא את תוספת היתרי העבודה לפלסטינים תושבי רצועת עזה - שהוגדלה ב־2,000 היתרים נוספים בשבוע האחרון.

     

    כעת, העיניים נשואות לשני הכיוונים: לטורקיה - ולמלחמה המתמשכת מול איראן, ובמקביל גם לזירה המקומית, שעלולה להתחמם אף יותר עד לביקור ביידן.

     


    פרסום ראשון: 18.06.22 , 23:18
    yed660100