יותר מ־65 סניפי דואר נסגרו השנה
בדרך להפרטת הדואר: ועדת הכספים החליטה אתמול לאשר השקעת 580 מיליון שקל בהליך הבראה בתנאי שיתקבלו עד היום הנתונים החסרים • מתחילת השנה נסגרו עשרות סניפים • משרד התקשורת: "מדובר על פחות מ־10% מהסניפים" • דואר ישראל: "פתחנו 15 יחידות חדשות"
ניסיתם באחרונה לגשת לסניף הדואר הקרוב לביתכם וגיליתם שהוא סגור? אתם לא לבד. יותר מ־65 סניפי דואר נסגרו במהלך 2022, עד חודש נובמבר, והיד עוד נטויה. מסתבר שגם בשנה הבאה יש כוונה לסגור עוד סניפים, אבל לא ברור כמה, כיוון שהדואר ומשרד התקשורת לא מספקים את הנתונים המלאים.
אתמול אישרה ועדת הכספים של הכנסת את השקעת המדינה בחברת דואר ישראל בסכום של עד 580 מיליון שקל, במסגרת הליך הבראה של החברה, בדרך להפרטתה. עם זאת, הוחלט להתנות כי ההעברה התקציבית תאושר היום רק במידה ויועברו כלל הנתונים שביקשו חברי הוועדה לקבל במהלך הדיון.
האזרחים מתלוננים
לפי מבקר המדינה, התלונה הנפוצה ביותר על הדואר בשנה האחרונה הייתה על סגירת סניפי דואר. ביקשנו לדעת כמה יחידות נסגרו, אבל לא קיבלנו תשובה מיידית. אחרי בקשות חוזרות ונשנות מדואר ישראל קיבלנו נתונים כלליים: בשנת 2022 עד נובמבר נסגרו 65 יחידות דואר ונפתחו 15 יחידות. בסך הכל מדובר בקיטון אדיר של 50 סניפים ב־2022. בדואר לא מפרטים האם הסניפים שנפתחו נותנים שירותי דואר מלאים או רק שירותי חלוקת חבילות; מבדיקה עולה שהם לרוב לא ממוקמים בסמוך לסניפים שנסגרו.
לאחר בדיקה שביצענו מתברר כי בת"א נסגרו השנה חמישה סניפים, בבני־ברק נסגרו ארבעה, בחולון ובאשדוד נסגרו שלושה בכל עיר, בר"ג נסגרו שניים וייסגרו עוד שניים, בחולון נסגרו שלושה, בירושלים נסגרו שלושה וייסגרו עוד שניים.
"רפורמה היסטורית"
ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "לאחר שנים של הזנחה, שירות לוקה בחסר וגירעונות, יצאה לדרך רפורמה היסטורית שעיקרה התאמת שירותי הדואר לעידן הנוכחי ושיפור השירות לציבור. במסגרת רפורמת ההבראה והתייעלות של חברת הדואר, משרד התקשורת לא ראה מניעה בשנה האחרונה לסגירת 38 סניפי דואר מתוך 510 יחידות דואר בפריסה ארצית. מדובר על פחות מ־10% מהרשת הארצית. הבקשות של חברת הדואר לסגירת יחידות דואר נבחנו במשרד התקשורת באופן מדוקדק לפי הביקושים באותם יחידות, תנאי הרישיון לעניין פריסת שירותי הדואר באותו יישוב ועמידה בזמני ההמתנה. הפעילות הדוארית של אותם יחידות דואר עוברת ליחידה סמוכה לרבות חבילות. הטענה בעניין אי פרסום היחידות דואר הנסגרות אינה נכונה, מפורסמות מודעות ביחידה הנסגרת טרם סגירתן, וכן באתר חברת הדואר ניתן למצוא את המידע על יחידה שעתידה להיסגר לפי עיר המגורים".
משרד התקשורת סיפק רשימת סגירה שכוללת 38 סניפים בלבד (כשהדואר שלח רשימה הכוללת 65 סניפים שייסגרו, כאמור). יש ברשימה סניפים נוספים שחברת הדואר לא סיפקה לנו. ייתכן שאלה נסגרו כבר ב־2021. כמו כן, סירב משרד התקשורת לספק את רשימת חמשת הסניפים שהדואר ביקש בינתיים לסגור ב־2023. מבדיקה באתר הדואר עולה כי יש דיווח על סגירה בינואר של סוכנות כיכר גולומב באשקלון.
יצויין, כי הסגירה של יחידות הדואר היא חלק מהרפורמה בחברה, שכוללת פיטורי כ־1,000 עובדים ומכירת שטחי נדל"ן. על פי המלצות ועדת רוזן לאסדרת הדואר (שאומצו עקרונית על ידי משרד התקשורת) המרחק לתושב מסניף דואר יעלה מ־1,500 מטר ביישובים גדולים ל־3,000 מטר. הפעלת סוכנות דואר הפכה לא רווחית והמדינה והחברה למעשה מרוקנות את הדואר ממשאביו במטרה לעודד הפרטה. במקביל לכך, ראשי רשויות ברחבי הארץ ניסו להחזיר לפעילות סניפים שנסגרו או ייסגרו.
שעות הפתיחה של סניפי הדואר צומצמו לקראת מהלך ההפרטה והסניפים ייסגרו בשישי. גם תדירות שירותי דואר נע במרחב הכפרי צומצמה, מחמש פעמים לפעמיים בשבוע. ייתכן שהמהלך יטמון בחובו גם עליות מחירים (כיום, כשירות ציבורי, על הדואר לעמוד בכללי ומחירי אמנת הדואר הבינ"ל. במסגרת הרפורמה המשרד מעוניין לבטל את הפיקוח על תעריפים).
עוד אמרו לנו במשרד התקשורת כי נפתחים מרכזי מסירה לנוכח עלייה בביקוש לחבילות, אבל לעיתים אלה פיצוציות וחנויות שלא בהכרח מתמחות במתן חבילות ולא תמיד הלקוח מופנה אליהן. בנוסף, לא תמיד יש ללקוח פיצוצייה מתאימה או סניף סופרמרקט ליד הבית. כמו כן, חלקן נסגרות כנקודת חלוקה כעבור תקופת פעילות קצרה. במשרד גם מזכירים חברות מסחריות שפותחות מרכזי מסירה, אבל משלוח חבילות דרכן לרוב עולה יותר מאשר באמצעות הדואר.
תגובת הדואר
לפי דואר ישראל, החל מ־2022, כחלק מההיערכות מחדש לקראת תוכנית ההבראה, לא נפתחה בהכרח יחידה על כל אחת שנסגרה, ולא בכל המקרים ניתן היה לאתר סוכן חלופי במכרז (הפעלת סוכנות הנה הפסדית במקרים רבים, לכן אין פונים לחלק מהמכרזים).
עוד טוענים בדואר כי בהמשך להגעה להסכמה על תוכנית הבראה מקיפה, הואצו האישורים לסגירת סניפים במקומות בהם יש פריסה מספקת.
"לגבי סגירות עתידיות – מדובר במהלך מתמשך, בו מועברות בקשות פרטניות לסגירה לגבי כל סניף וסניף, משרד התקשורת בוחן כל בקשה בנפרד ומאשר/לא מאשר. בהתאם, אנחנו מעדכנים על סגירה מתוכננת קודם כל את הזכיינים (כאשר מדובר בסוכנות) ואת ראשי היישובים. לפחות כחודש לפני הסגירה, התושבים מעודכנים באמצעות הודעות סמס ללקוחות הסניף, שילוט בסניף, הודעות באתר ובאפליקציה ומידע במוקד הטלפוני. לכן, אין 'רשימת סניפים שייסגרו במהלך 2023', בכל שבוע יש עדכון לגבי עוד כמה סניפים.
"לצד פעילות הסניפים והסוכנויות, הורחבה בשנים האחרונות רשת מרכזי המסירה בבתי עסק מקומיים, והיא כיום עומדת על יותר מ־600 מרכזי מסירה (יש מדי פעם שינויים מקומיים, אבל בגדול, הכיוון הוא הרחבה ולא צמצום)".

