להרכיב מגש אירוח ולנוח

מגשי האירוח כבשו את הרשת, ואיך לא? זו אופציה מגוונת, צבעונית וטעימה בטירוף לאירוח או סתם לערב זוגי, וכל הטוב הזה כל כך קל ויפה! רגע לפני הצ'ירז של השנה החדשה, שלושה מגשי אירוח יפהפיים

לא ייאמן כמה מהר חלפה השנה. לפעמים נדמה שרק עכשיו התחלנו אותה והנה היא מאחורינו. בסיום כל שנה מארבע השנים שבהן אני כותבת את המדור הזה, אני בודקת מה היו המתכונים שכבשו את הרשת, אלה שנכנסו למטבח שלנו בסערה, אלה שאי־אפשר היה להתעלם מהם.

 

עברתי מרשימה לרשימה, מאתר לאתר, וניסיתי למצוא את הרעיונות שמשותפים לכולם, ובאופן מפתיע השנה כמעט כולם מירקרו את אותם עשרה מתכונים שעשו באזז. כיכבו שם שולחנות נאצ'וס, עוגות בכוס (מי אמר נוסטלגיה ולא קיבל?), צ'יפס פסטה, שיבולת שועל אפויה, שבלולי קינמון ו... מגשי שרקוטרי! שהם מגשים עם מגוון נקניקים, פירות, ירקות, קרקרים, פיצוחים ומה לא. מה שמדהים, שגם מגשי חמאה, שבאופן קולינרי לא בהכרח שייכים לשרקוטרי, נמצאים בעשירייה הפותחת. בטיקטוק היו השנה 1.2 ביליון צפיות למגשי שרקוטרי ועוד 358 מיליון צפיות למגשי חמאה. לא ייאמן.

 

אז לכבוד השנה החדשה ולכבוד הטרנד שכבש את הרשת, הכנתי לכם שלושה מגשים שיגרמו לכם להרגיש כמו אמנים. ואני יודעת את זה כי כל מי שקיבל ממני תמונה של המגשים בווטסאפ התפעל במיוחד וביקש להגיע לאכול. ולא, אני לא מכינה כאלה למחייתי :) שתהיה שנה מדהימה וטעימה! תודה שאתם פה איתי כל שבוע - קוראים, שולחים שאלות, והכי חשוב מכינים ונהנים!

 

אז איך מכינים?

 

צילום: טל סיון-ציפורין
צילום: טל סיון-ציפורין

 

• בחרו את הנושא של מגש האירוח שלכם. זה יכול להיות גבינות, בשרים/נקניקים, דגים מלוחים, פירות, ירקות, ממרחים ועוד. הנושא יכול להיות גם מדינה בעולם, למשל מגש מקסיקני, מגש אסיאתי וכדומה. העיקר שיהיה לכם נושא שמחבר את כל חומרי הגלם יחד.

 

• פתחו פתק בנייד ותתחילו לכתוב מה יש לכם בבית שמתאים לנושא ויכול להשתלב במגש. למשל: ממרחים, ריבות, לחמים, קרקרים, ירקות, פירות, עשבי תיבול ועוד. נסו לדמיין את הביס המושלם שמתאים לנושא שלכם וכתבו הכל בפתק.

 

• עכשיו כל מה שנשאר זה לבדוק שיש לכם משהו מכל קטגוריה על המגש: ירקות, פירות, פחמימות וחלבונים. הקפידו לבחור כאלה שמתאימים אחד לשני. איך עושים את זה? מדמיינים את הביס! למשל: דמיינו באגט עם גבינת קממבר ומעליו ענבים וקצת דבש, או לחם טוב עם חרדל, מיונז, נקניק משובח וקורנישונים בצד. והקלאסי? דג מעושן עם גבינת שמנת, בצל סגול וירקות.

 

• רק ברגע שיהיה לכם את הביס המושלם, מגיע שלב הקניות. כשאתם יודעים מה הנושא, מה יש בבית ומה תרצו שיהיה במגש, אפשר לקפוץ לסופר להשלמת הקניות.

 

צילום: טל סיון-ציפורין
צילום: טל סיון-ציפורין

 

איך מרכיבים?

 

• גבינות קשות מאוד מומלץ לחתוך לפרוסות ולהניח כמו מניפה, או אחד ימינה - אחד שמאלה כמו בתמונה, או במקרה של גבינות שפורסים לפרוסות דקות, אפשר לגלגל למעין רולדה או לסלסל בצורה חופשית. גבינות רכות עדיף לשים בקעריות קטנות, רק לא לשכוח כפית, וגבינות חצי קשות אפשר לחתוך לקוביות ולנעוץ בכל אחת קיסם. תזכרו תמיד שצריך להיות נוח ופרקטי לאכול.

 

• ירקות מומלץ לחתוך לחצי או לגודל שמתאים לביס. קחו בחשבון שאף אחד לא יחתוך את הירקות שהוא לקח מהמגש אז חשוב שהם יהיו חתוכים מראש. נסו לשלב כמה סוגים של ירקות בכמה שיותר צבעים. פלפלים קטנים, צנוניות יפות, גזרים קטנטנים, פרחי כרובית טריים, מלפפונים מיני, עגבניות שרי ועוד. אם למשל החלטתם לשים בצל, כמו במגש דגים, הקפידו לחתוך אותו כדי שאנשים יוכלו רק לקחת ולהניח על הלחם עם הדג.

 

• בנוגע לנקניקים, הכלל הוא שמומלץ לשלב. גם בקר וגם עוף, גם יבשים יותר וגם רכים. אפשר לגלגל כל פרוסת נקניק למעין רולדה, ואפשר לסלסל בצורה חופשית ולהניח על המגש. אפשר כמובן להוסיף גם מיני קבנוס או מיני נקניקיות.

 

• דגים מגיעים או בפרוסות, כמו סלמון או בנתחים שלמים, כמו הרינג. את הנתחים מומלץ לחתוך לפרוסות בעובי 1־2 ס"מ ואת הסלמון ניתן לשים בפרוסות אחת על השנייה בצורת מניפה, או לחתוך את הפרוסה לפסים בעובי 3 ס"מ, לגלגל לרולדה קטנה ולהניח על המגש כמו בתמונה.

 

ומה לגבי הפחמימות?

 

• כדאי לשלב פחמימות שרלוונטיות לנושא. באגט למשל משתלב נהדר עם גבינות, לחם טוב ישתדך נהדר לנקניקים, ובריוש או לחמנייה טובה תעבוד נפלא עם דגים. אבל אפשר כמובן גם לשלב. עוד אופציה היא להוסיף בייגלה, נאצ'וס, קרקרים וכדומה.

 

איך יוצרים מראה יפהפה?

 

• מקפידים למלא את המגש לגמרי. בלי רווחים בכלל. אם יש לכם רווחים מלאו אותם בזיתים, נבטים, עגבניות או כל דבר שיש לכם. שימו לב שאפשר להניח בצורה חופשית, או ליצור מראה גרפי ומסודר יותר כמו בפרחי הסלמון מסביב לקערה.

 

ומילה אחרונה לגבי קניות

 

נסו לשלב כמה שיותר דברים שיש לכם כבר בבית במקום לרוץ לקנות. גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינת המגש עצמו. שימו לב שאני השתמשתי פה בקרשי חיתוך פשוטים שהיו לי בבית. לא צריך יותר מזה.

 

מגש נקניקים פראי

 

• נקניקים – שייטל, פפרוני, ברזאולה

 

• קורנישונים

 

• באגט

 

• חרדל

 

• מיני מלפפונים

 

• חסה

 

• צנוניות

 

• נאצ'וס

 

• דומדמניות

 

• מיונז

 

• עגבניות

 

• פלפלים קטנים

 

מגש גבינות

 

שהוא יצירת אמנות

 

• פלפלים במילוי גבינות (קנויים)

 

• גבינות בשלל סוגים

 

• ענבים

 

• בייגלה שמיניות

 

• צנוניות

 

• דרגון פרוט (פיטאיה)

 

• קרמבולה

 

• מיני מלפפונים

 

• דבש

 

• באגט

 

• קיווי

 

מגש דגים מעושנים שהוא וואו

 

• סלמון מעושן

 

• באגט

 

• הרינג

 

• גבינת שמנת עם מעט שמיר מעל

 

• קורנישונים

 

• צנוניות

 

• גזרים קטנים

 

• לימון

 

• בצל סגול

 

• מיני מלפפונים

 

רוצים לראות איך מרכיבים מגש אירוח? היכנסו לעמוד האינסטגרם החדש שלנו zmanim.yedioth@ ותראו את הפלא במו עיניכם!

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים