yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: irisp איריס פולישוק
    זמנים מודרנים  • 09.05.2023
    אחת על אחת
    התחרות לפיתוח כלים טכנולוגיים שיעזרו לילדים ללמוד מיומנויות רגשיות וחברתיות, וכיצד הם יוכלו לסייע גם למורים. שיחה צפופה עם נעמי גוברין־שוורץ
    ענת לב-אדלר

    ת"ז: בת 30, נשואה ואם לילדה.

     

    רזומה: עובדת בעמותת בוגרי 8200. מייצרת פתרונות טכנולוגיים לקידום למידה רגשית־חברתית.

     

     

    יש כאלה שיאמרו שקשה לדמיין עולם שבו טכנולוגיה מסייעת לדור הצעיר בהתמודדות עם אתגרים חברתיים ורגשיים, שהם אלמנטים כל כך אנושיים. אולם זו בדיוק הנקודה שמבקשים לפצח ב"אתגר SEL".

     

    "האתגר הוא פרויקט של עמותת בוגרי 8200 בשיתוף עם קרן עזריאלי, משרד החינוך וחברת אורקל, שבמסגרתו מפתחים גופים שונים טכנולוגיות חדשניות שיסייעו לתלמידים לרכוש מיומנויות רגשיות־חברתיות כמו אמפתיה, זיהוי וניהול רגשות, התמודדות עם מצבי לחץ וחרדה, עבודה בצוות, וכל זה באמצעות טכנולוגיה", אומרת גוברין־שוורץ. ההמצאה הזוכה, יש לציין, תזכה את מפתחיה במיליון שקל ותוטמע בכל בתי הספר בפריפריה שירצו בכך, אולם כל המתמודדים זוכים לסיוע בפיתוח הרעיונות שלהם, וכך ייווצר בעצם "בנק" של כלים חינוכיים.

     

    למה צריך טכנולוגיה כדי לעודד רגשות ואמפתיה? עד כדי כך נבלענו בתוך המסכים?

     

    "המטרה היא לסייע לבני נוער להתמודד עם שינויים, לעבוד בצוות, לפתור בעיות ולפתח חוסן רגשי. יש ציפייה מעולם התעסוקה שהכישורים האלה יילמדו באופן טבעי מהחיים, אבל אם אין לנו אותם זה ממש מפריע. אנחנו מתמקדים בהקניה של מסוגלות, אופטימיות וחוסן נפשי, ומאמינים שהטכנולוגיה עוזרת בהשגת הכישורים האלה".

     

    היתרון הגדול של טכנולוגיה הוא שהיא מאפשרת למורה ולתלמידים לעשות תהליך מותאם אישית, ללמוד את החומר, כל אחד בקצב שלו, בעזרת אפליקציות ותוכנות מתאימות, אך יש גם משמעויות רגשיות. "יש מקרים שבהם לתלמיד קל יותר לדווח דרך האפליקציה מה הוא חווה בכיתה, אילו קשיים עומדים בפניו. זה עוזר למורה להגיע אליהם ולדעת היכן הם עומדים. המערכת גם עושה ניתוח של המצב הרגשי ומעניקה תרגילים שמחזקים את מה שחלש. היא גם מודיעה למורה איזה תלמידים כדאי לקחת לשיחה אישית, ועוד צעדים נדרשים. המורים הם הלב של העניין. אנחנו פשוט נותנים להם כלים".

     

    אפשר לצפות, למשל, לפחות אלימות בבתי הספר?

     

    "כן. אם ילד לומד על בסיס יומי לתרגל מיומנות חברתית ורגשית, הוא מקבל כלים לוויסות רגשי, שעוזרים לו לחזור לאיזון ולשלוט בדחפים. הפידבק של האפליקציה גם מגלה לו במה הוא טוב, מה שמחזק ומרגיע".

     

     

     

     


    פרסום ראשון: 09.05.23 , 16:33
    yed660100