שתף קטע נבחר
 

איך מעשנים בשרים או דגים?

איך מעשנים בשר באופן כללי, איך לעשן חזיר בר, איזה דגים אפשר לעשן וכיצד. חיים, השרון הצפוני.

ynet עונה:

כדי לעשן בשרים או דגים אתה צריך מעשנת, או תנור עישון או איך שתבחר לקרוא לזה.
אפשר לקנות מעשנות מוכנות (למשל בחנויות ACE) ואפשר לבנות לבד מברזל או מאבן.
קיימות שתי שיטות עישון- עישון חם - לבשרים ודגים ועישון קר - בעיקר לדגים וגבינות.
עישון חם - משתמשים בגחלים שמספקים חום לבישול הבשר ובעץ שיוצר את העשן. משתמשים בעץ של נשירים, או זית שמפיק הרבה חום ולכן צריך פחות גחלים. מעשנים גם עם עצי הדר, למרות שחלק מהאנשים לא אוהבים את הטעם כי הוא מאוד חזק. רצוי לא לעשן עם עץ אורן - הוא נותן לבשר טעם "חריף" בגלל השרף שלו. חשוב שלא תידלק אש בדמן העישון ותשרוף את הבשר. תולים את הבשר על ווים או מניחים אותו על רשתות מעל הגחלים. תהליך העישון לוקח מספר שעות תלוי בגודל הנתח ובעוצמת החום.
עישון קר - לא שמענו על מתקנים לעישון קר שאפשר לקנות בארץ, אבל אפשר לבנות. העיקרון פשוט - הגחלים והעץ נמצאים בחלל אחד והדגים או הגבינות בחלל אחר, החללים מחוברים כך שהעשן עובר לחלל בו נמצאים המעושנים ובדרך הוא מתקרר. כך מקבלים טעם של עשן אך הדגים או הגבינות לא מתבשלים.
שוק טלה, צאוור חזיר, שוקי אווז ואפילו עוף מתאימים מאוד לעישון. הבשר של חזיר בר קשה וסיבי ולכן הוא מתאים יותר לתבשילים. דגים שמנים מתאימים לעישון חם. לדעתנו מקרל (כן, כן, כזה שקונים קפוא בסופר) הוא אחד הדגים היותר טעימים בעישון.
לפני כשנה התפרסם מדריך לעישון של מגזין 'על השולחן'. אפשר להתקשר ולהזמין אותו (טלפון: 7529696-03) לפי מיטב ידיעתנו 'על השולחן' מקיימים גם סדנאות בנושא עישון.
בהצלחה!!!

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים