איך מכינים לחם איטלקי?
איך אופים לחם איטלקי עם קרום עבה מאד-כמו זה שמקבלים במסעדות פשוטות ברומא? איך אופים לחמניות איטלקיות כמעט ריקות בחלק הפנימי? חיים טירר.
ynet עונה:
נסה את המתכון הבא. מכינים "סטרטר"- תערובת של שמרים וקמח הנותנת ללחם טעם וטקסטורה מיוחדים. רצוי לאפות את הלחם על אבן אפייה. מתכונים ללחמניות תוכל למצוא במאגר המתכונים שלנו. בהצלחה.
ל"סטרטר":
1/4 כוס מים חמים
1/3 כפית שמרים יבשים
3/4 כוס + 4 כפות מים בטמפרטורת החדר
1/2 2 כוסות קמח לבן
ללחם:
1/2 2 כוסות מים חמים
1/2 2 כפות שמרים יבשים
3/4 3 כוסות קמח לבן
3/4 3 כוסות קמח לחם של שטיבל
2 כפיות מלח גס
הכנה:
מכינים את ה"סטרטר"
מערבבים את המים החמים עם השמרים בקערה. מחכים עד שהשמרים נמסו (בערך 10 דקות).
מוסיפים לקערה את המים בטמפרטורת החדר. מוספים שליש מהקמח, מערבבים היטב. מוסיפים עוד שליש ומערבבים. מוסיפים את השליש האחרון ומערבבים עד לקבלת מרקם דביק (בערך 3 דקות). מעבירים לקערה גדולה ומשומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקום קריר עד שהתערובת משלשת את נפחה (לפחות 6 שעות ולכל היותר 24 שעות). אפשר להכין עד חמישה ימים מראש- שומרים במקרר ומביאים לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
מכינים את הלחם:
מוזגים את המים החמים לקערה. מפזרים את השמרים על המים ומחכים עד שהם נמסים (בערך 10 דקות). מוסיפים 2/3 כוס "סטרטר" (את היתר שומרים ללחם הבא). מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים עם המלח. מוסיפים את תערובת השמרים, כמות קטנה בכל פעם ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
משמנים קערה גדולה, מניחים בתוכה את הבצק ומכסים בנילון נצמד. מעמידים במקום חמים לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לארבע חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כיכר לחם באורך 30 ס"מ וברוחב 15 ס"מ. מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל 230 מעלות צלזיוס עד שהלחם מזהיב.