האם ערבוב של שמן זית ושום יוצר רעל?
שמעתי שכאשר מכינים תפו"א עם שמן זית, רוזמרין ושום, אסור להשאיר את השום בשמן והרוזמרין הרבה זמן מחשש ליצירת רעל כתוצאה משילוב החומרים. האם יש אמת בדבר? שרון.
ynet עונה:
יש בסיס של אמת בדבר, אבל אין חשש שתפוחי האדמה יתקלקלו, לפחות לא בגלל השום והשמן.
אם מעמידים שיני שום טריות בשמן זית, השמן יתקלקל. השום ישחרר מים לתוך השמן וכתוצאה מכך השמן יתחמצן ויתסוס. במצב זה השמן אינו רעיל אך אינו ראוי לאכילה. בכל מקרה תהליך התסיסה לא מתחיל מייד, אפשר להכין שמן זית מתובל בשום ולהשתמש בו תוך פרק זמן של שבוע וחצי. כמובן שבמקרה של תפוחי האדמה אין מקום לדאגה כי לא מדובר בשום טרי ובפרקי זמן דומים.
שמן זית מנטרל את החומר הפעיל בשום - האליצין. גם בישול, מגע עם חלבונים או יבוש מנטרלים את האליצין. טעם השום אינו נפגם במצבים אלו, הוא רק מאבד את ערכו הבריאותי.
מומלצים