איך מקציפים חלבונים לעוגת גבינה?
איך מקציפים חלבונים לעוגות גבינה? מתי יודעים שההקצפה מוכנה, ולא תיהרס בערבוב?נועה.
ynet עונה:
כמה כללים חשובים כשמקציפים חלבונים:
1. הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר.
2. הקערה צריכה להיות נקיה משומנים, אפשר לשפשף בלימון ולנגב - זה ממיס את השומן.
3. כשמפרידים את הביצים יש להקפיד שהחלמונים לאא יתערבבו עם החלבונים.
4. מקציפים במהירות איטית בהתחלה ואחר-כך במהירות גבוהה.
5. אם מוסיפים סוכר, יש לעשות זאת לקראת סוף ההקצפה.
קצף לעוגת גבינה צריך להיות יציב אבל לא "יבש", כשהקצף מגיע לשלב שהוא לא תופח יותר, מקציפים עוד שתי דקות ואז הוא מוכן.
ערבוב - מוסיפים שליש מהקצף לתערובת העוגה ומערבבים. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בתנועות עדינות ואיטיות.
מומלצים