בעלי אולם ורסאי רוצים את המטבח "השווה אלפי שקלים"
ל-ynet נודע היום כי ארבעת בעלי אולם ורסאי מבקשים מהמשטרה לאפשר להם לחלץ מהאולם את המטבח, ששוויו עשרות אלפי שקלים, לטענתם, ושלא נפגע בקריסה. המשטרה דחתה על הסף את הבקשה מכיוון שמדובר ב"סכנת נפשות". בעלי האולם שמתחת לאולם ורסאי שוחררו ממעצרם
ל-ynet נודע היום (ד') כי ארבעת בעלי אולם ורסאי בירושלים פנו למשטרה בבקשה לאפשר להם להוציא מהאולם את "המטבח ששוויו עשרות אלפי שקלים".
הארבעה - אפרים אדיב, אורי נסים, אבי עדי, ודוד עדי - טוענים כי המטבח לא נפגע באסון הקריסה, שבו קיפחו את חייהם 23 בני אדם, כאשר קרסה רחבת הריקודים, והם מבקשים שהמשטרה תאפשר להם להוציא אותו לפני שהעיריה תהרוס את המבנה. הארבעה אינם מבקשים להיכנס בעצמם להוציא את המטבח, מחשש שייחשד כי הם מנסים לשבש את החקירה.
עורך דינם של הארבעה, עו"ד אבי תגר, פנה בצהריים לצוות החקירה וביקש מהם לבחון אפשרות שבעלי האולם ישלחו נציג מטעמם כדי לחלץ מבין הריסות הקומה השלישית את המטבח.
במשטרה דחו על הסף את הבקשה ואמרו כי, מי שנכנס למבנה "שם נפשו בכפו". עו"ד תגר אומר בתגובה ל-ynet כי "אני בהחלט מבין אותם, זו סכנת נפשות".
נדחה הערעור
בתוך כך, בית המשפט המחוזי בירושלים דחה היום את הערעור שהגישו הארבעה נגד החזקתם במאסר.
השופטת יהודית צור קבעה כי יש לאפשר למשטרה לחקור ביסודיות וללא הפרעה את כל הגורמים שקיים חשד כי הם אחראים לאסון. "העוררים אינם עוברי אורח במבנה, לארבעתם אחריות לתקינותו ולשלומם של האנשים הבאים בשעריו. כל זה טעון חקירה. בניינים בכלל ותקרות בפרט אינן מתמוטטים כך סתם וללא סיבה. האחריות לתקינות המבנה ולשלומם של האנשים שבו מוטלת על שורה של גורמים וביניהם הבעלים והמחזיקים של המקום", קבעה השופטת.
אפרים אדיב, אורי נסים, אבי עדי, ודוד עדי - טענו בערעור כי קריסת הרצפה מקורה בקומה שמתחת, באולם אצולת ירושלים, וכן כי כאשר הם רכשו את המבנה, השלד היה מוכן ולא היתה להם כל ידיעה לגבי סוג הרצפה או התקרה ומעצרם הוא "מגמה למצוא נקמה או מחשש לדעת הקהל ואינו ממניין עילות המעצר".
מעצרם של ארבעת בעלי האולם הוארך קודם לכן במוצאי שבת על ידי נשיא בית משפט השלום בירושלים, אמנון כהן, עד יום ה' בצהריים.
לעומת זאת, שופט בית משפט השלום בירושלים דחה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרם של מאיר בלילטי, ביטון מחלוף ומיקי בלילטי, שלושת בעלי אולם "אצולת ירושלים" שנמצא בקומה מתחת לאולם ורסאי (ראה ידיעה נפרדת בקישורים מימין).

