איך לטפל בטחורים - מאמבטיות ועד טיפולים כירורגיים
טחורים הם אחת התופעות הכואבות ביותר המוכרות בעיקר לנשים, אבל גם לגברים. איך מטפלים בהם? מתחילים בריכוך במים, משנים את הרגלי היציאה ואם זה לא עוזר - נעזרים בתכשירים הומיאופתיים להקלה על הכאב או פונים לרפואה הקונבנציונלית
"אחת התופעות המרגיזות והמכאיבות ביותר שנחתו על האנושות היא הטחורים. התופעה מוכרת יותר לנשים, אבל גם המין החזק סובל ממנה לא מעט", אומר ד"ר דניאל שינהר, רופא הומיאופת מודרני.
בפי הטבעת קיימת רשת מסועפת של ורידים שעוטפים אותו ומנקזים את הדם מהאזור. כתוצאה מבעיה בניקוז הוורידי, אחד הוורידים או כמה מהם מתנפחים ויוצרים בליטה שניתן לראות אותה מחוץ לפי הטבעת או בתוכו. הבליטה גורמת ברוב המקרים לאי נוחות, ובמקרים לא מעטים לכאבים עזים. בשוק יש מגוון טיפולים לטחורים, מועילים יותר או פחות.
הטיפולים האפשריים:
- אמבטיות ישיבה: אחת הפעולות המומלצות הראשונות – ישיבה באמבט עם מים וסבון כמה פעמים ביום. מקילה את הכאבים, מרככת את הטחורים ומזרזת את היעלמותם.
- שינוי הרגלי היציאה: קיצור זמן הישיבה בשירותים, טיפול בעצירות בעזרת מרככי צואה, הפחתת הלחץ שמופעל על רצפת האגן, טיפול בשלשולים ממושכים – כל אלה יצמצמו את הסבירות להופעת טחורים, ובנוכחות טחורים יפחיתו את האי נוחות ויזרזו את ההחלמה.
- נרות, משחות, תכשירים למריחה מקומית: קיימים בשוק המוני תכשירים מהסוג הזה. חלק מהם מיועדים להקלת הכאבים, אחרים להפחתת הבצקת המקומית. הם לא מביאים לריפוי אלא להקלה זמנית.
- רפואה משלימה: מציעה מגוון טיפולים – משחות מקומיות להקלת הכאבים והבצקת וכן טיפולים דרך הפה לשיפור הזרימה בוורידים, לכיווצם ולשיפור בתפקודם, ובכך למנוע את חזרת התופעה ולהביא להחלמה.
- טיפולים כירורגיים, שכוללים:
- הזרקות: שימוש בחומרים שמעודדים את סתימת הוורידים. השיטה פחות נפוצה היום.
- גומיות: מניחים על בסיס הטחור גומייה קטנה שחונקת את בסיס הטחור וגורמת לסתימתו. בתוך כמה ימים הטחור עובר נמק ומופרש החוצה עם הצואה. השיטה נפוצה מאוד ומחייבת מספר טיפולים. היא לא מכאיבה, אך גם לא נעימה במיוחד.
- פתיחה וניקוז כירורגי: כשהחולה סובל מכאבים עזים יש לפתוח את הטחור ולנקז אותו. הפעולה נעשית בחדר ניתוח ובהרדמה. לא מדובר בפתרון לטווח ארוך, אלא בהקלה מיידית.


מומלצים