שניים בסיר אחד

הכינו מטבחכם לחורף: רגע לפני פרוץ העונה הקרה, נירה רוסו ואהרוני משלבים כוחות ומגישים: ארוחה חמה ושלמה בסיר אחד. משוקרוט עוף ועד שווארמה (כן כן, בסיר!), מחמין גריסים ועד קארי צמחוני

נכון, הגשם כבר טיפטף וכנראה עוד יטפטף, סתיו, סיר, פרבול וכינוק. סליחה, כרבול ופינוק. אבל למען האמת, ההשראה לנושא הפעם הגיעה, שלא במתכוון, מאהרוני.

 

 

בעל הצמה עושה הכל להעלים את עקבות טוב הלב שלו. לשם כך גידל גם גבינים מזדקרים, אבל למרבה הכלימה, נשמתו הרכה מבצבצת וחושפת ברבים את הקלון.

 

בשקט, כמו בכל פעולות ההתנדבות שלו, הוא נוהג לשלוח לחברים שנקלעו להזדקקות סיר עם אוכל, לשבת וליום חול. לרוב זהו סיר־ארוחה ולעיתים שניים: צלי ועוד תבשיל ירקות. קציצות, אושפלו, קדירות דגים מתובלות. שמחה.

 

בעקבות השראה זו, גם אני שולחת או מביאה כשצריך סיר עם מרק ולידו שני סירונים־לוויינים: אחד עם קניידלך ואחד עם רצועות פריטאדן: כעין חביתיית ירוקים עבה, חתוכה לרצועות (יש כמובן מתכון בהמשך). ויש ברפרטואר שלי גם סיר עם שווארמה כבש־עוף ריחנית שבה מתבשלות ברוטב בלבד, ללא טיפת מים, קוביות תפודים.

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים