פטריות מחוממות
אחרי הגשם הראשון, זה הזמן לפטריות צלויות שטעמן מרוכז ועז. תוסיפו גם שום קונפי ואתם מסודרים עם פסטה, סלט או פולנטה. אהרוני מפטר
ראשית תכינו שום קונפי, ולא רק למען המדור הזה, סתם שיהיה בבית. בעזרתן של שיני השום הקלופות האלו, שבושלו לאיטן בשמן זית, תוכלו לתבל מאכלים בטעם שום עדין, מתקתק וניחוחי עד מאוד. הבילוי בתנור, בחום נמוך מאוד, הופך את שיני השום לרכות, מתוקות ומעודנות, ונעדרות התוקפנות המאפיינת אותן בדרך כלל. אחרי שתיתנו לכל העסק להתקרר לגמרי, העבירו את תכולת הכלי לצנצנת. כל עוד שיני השום מוצפות בשמן (שגם הוא, אגב, בעל טעם שומי עדין ונהדר) — הן נשמרות היטב. תוכלו כמובן להוסיף אותן בנדיבות לכל תבשיל, ואם תמרחו אותן (הן כאמור רכות מאוד) על לחם ‑ יקבל הסנדוויץ' שלכם שדרוג רציני ביותר.
עכשיו, אחרי שהצטיידתם בשום קונפי, אפשר לעבור היישר למדורנו, שעוסק הפעם בפטריות צלויות.
פטריות צלויות? למה לצלות פטריות כשאפשר פשוט לטגן אותן? ישאל הבשלן המנוסה. ובכן, כי הצלייה מאדה חלק גדול מהמים שבפטריות ואז טעמן נעשה מרוכז ופטרייתי לתפארת.
ובעניין בחירת הפטריות: הן צריכות להיות טריות, אבל ממש! כלומר מוצקות לגמרי. אם מדובר בשמפיניון — צבען צריך להיות לבן ומרקמן חלק, וכדאי מאוד שהדפים הדקים שבחלקן התחתון יהיו סגורים. שימו לב, פטריות שעמדו במקרר כמה ימים הן רופסות למראה, צבען דהוי והן פתוחות לגמרי בחלקן התחתון.
לפטריות השמפיניון עדיף לחתוך את רוב הרגל, אבל לפטריות השיטאקה חייבים ממש להוריד את הרגל, שהיא עצית ולא טעימה. לגבי הניקוי: אין צורך לשטוף את הפטריות, אלא רק לנגב בנייר מטבח.
המתכונים שלהלן, אגב, דורשים רק חצי או שליש כמות פטריות צלויות. בכל זאת אני ממליץ להכין את הכמות הרשומה כי אפשר לשים יום־יומיים במקרר, לחמם (בתנור או במחבת) ולהשתמש שוב.

