הסלב הקולינרי
הפרי הירוק מככב באינסטגרם: ארוחות הבוקר של ג'ניפר אניסטון, מסיכות הפנים של ויקטוריה בקהאם והקעקועים של מיילי סיירוס
אין ספק, העולם התאהב באבוקדו. שפים ממהרים להכניס אותו למנות הדגל שלהם, רופאים ודיאטנים לא מפסיקים לשבח את יתרונותיו הבריאותיים והקוסמטיים, מחקרים מוכיחים חדשות לבקרים עד כמה הסופר־פוד הזה טוב לנו, ומסעדות מפרסמות את קיומו במנות שלהם כהוכחה לשימוש בחומרי גלם איכותיים.
כך הציל האבוקדו את הכיס של החקלאים הישראלים
זה היה רק עניין של זמן שהאבוקדו יספוג את הזוהר של עולם הסלבס. כיום סלבריטאים בכל העולם מעלים לאינסטגרם תמונות של כל מה שהם יודעים לעשות עם האבוקדו: הסלטים של הדוגמנית האוסטרלית, מירנדה קר, ארוחות הבוקר של ג'ניפר אניסטון, מסיכות הפנים שוויקטוריה בקהאם לא מחליפה בשום מוצר קוסמטי תעשייתי. הגדילה לעשות מיילי סיירוס, שהביעה את אהבתה לאבוקדו באמצעות קעקוע על זרועה.
מה שפעם היה מוכר בעולם כמרכיב העיקרי של רוטב גואקמולי מקסיקני הפך לאורח קבוע במטבחים בכל רחבי העולם, כשהוא מופיע בשלל צורות - על טוסט, בסביצ'ה, ובשפע של קינוחים מתוקים.
המקסיקנים מעדיפים את האבוקדו שלהם כממרח או כתוספת, הפרואנים מגישים אותו כמנה עיקרית כשהוא חתוך לחצי וממולא בבשר או בדגים, בצ'ילה הוא מגיע כרוטב פיקנטי מעל מנות בשריות, הברזילאים אוהבים אותו כקינוח לצד פירות נוספים, במזרח אסיה הוא מככב בשייקים של פירות בתוספת סוכר וחלב, והיפנים, איך לא, מכניסים אותו לסושי.
באמסטרדם נפתחה מסעדה שכל התפריט שלה מורכב מאבוקדו על צורותיו השונות, ומהר מאוד נפתחו מסעדות דומות גם בניו־יורק ובלונדון.
קצת היסטוריה: ישנן עדויות ארכיאו־לוגיות לכך שהאבוקדו היה חלק מהמטבח המקסיקני כבר לפני 10,000 שנה, אבל רק לפני 5,000 שנה החלו שבטי האינקה והמאיה במרכז אמריקה לגדל עצי אבוקדו תרבותיים. חייליו של הרנאן קורטס מספרד שהגיעו למקסיקו במאה ה־16 היו האירופאים הראשונים שטעמו אבוקדו. כשחזרו הביתה הביאו איתם מזכרות מהמסע, והציגו את האבוקדו בפני שאר מדינות אירופה. עצי האבוקדו הראשונים נשתלו בפלורידה ב־1833, אבל האבוקדו הפך לגידול חקלאי מסחרי בארה"ב רק בראשית המאה ה־20. תחילה היה הפרי פופולרי רק בפלורידה, קליפורניה והוואי. השימוש בו התרחב מאוד בשנות ה־50, כשהתחילו להכניס אבוקדו כמרכיב בסלט. הפריצה הגדולה היתה רק שנים אחר כך. ב־15 השנים האחרונות גדלה צריכת האבוקדו לנפש בארה"ב כמעט פי־ארבעה. גם יבוא האבוקדו לאירופה גדל בצעדי ענק, והצריכה שלו עולה ב־15% לשנה. הזן הפופולרי ביותר, הן באירופה והן בארה"ב, הוא ה"האס".
ככה זה כשאתה נהנה ממעמד של מזון־על בעידן שבו המודעות למזון בריא הולכת ומתחזקת בצעדי ענק. הנה רשימה חלקית של דיווחי עולם הרפואה על נפלאות האבוקדו: הוא טוב לבריאות העצם והראייה, מוריד "כולסטרול רע" ומגביר "כולסטרול טוב", מגן מפני התקפי לב, עוזר בשמירה על משקל ומשפר חילוף חומרים. מחקרים רומזים שהוא מסייע בטיפול בסרטן הפה והלוע, ויש הטוענים כי החומצה הפולית וכמויות הוויטמין B שבו עוזרות להגנה מפני בעיות בהריון לאם ולעובר. אז מה הפלא שהוא נהנה ממעמד של סלב קולינרי?

