נתניהו: "חמאס ספג מכה קשה"

אחרי המטח הכבד על יישובי עוטף עזה, אתמול הגיעה הפסקת האש ו יאתה הרגיעה שלה ציפו התושבים. בישראל הבהירו כי הפגיעות שהונחתו על חמאס היו דרמטיות, אבל בארגון מיהרו להכריז: "הניצחון שלנו". "לאויב ברור שמי שמנסה אותנו משלם", אמר רה"מ, "אם ימשיכו לנסות, ישלמו עוד הרבה יותר"

תם, אבל לא נשלם: אחרי סבב לחימה בן 22 שעות בין צה"ל לארגוני הטרור ברצועת עזה, אתמול בשעת בוקר מוקדמת חזר השקט לעוטף עזה והתושבים חזרו לשגרה מלאה.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דובר צה"ל סיכם: בסך הכל שוגרו לישראל כ־100 רקטות ופצצות מרגמה, כשמתוכם כ־40 יורטו על־ידי סוללת כיפת ברזל והיתר נפלו בשטחים פתוחים ובתוך יישובים. מטח הפצמ"רים הראשון נורה שלשום בשבע בבוקר, והמטח האחרון נורה אתמול בחמש ורבע בבוקר. חיל־האוויר, מצידו, תקף בלילה 25 מטרות של חמאס באמצעות מטוסי קרב, מסוקי קרב וכלי טיס נוספים, ובסך הכל הותקפו בסבב האחרון 65 יעדים ברצועה. המטרות כללו מאגר רקטות בייצור עצמי של הגיהאד האיסלאמי, מחסן טילי כתף מסוג SA7, מחסן רחפנים המסוגלים לשאת חומר נפץ, אמצעי לחימה ימיים מתקדמים ומחרטה לייצור רקטות. מעזה נמסר כי איש לא נפגע בתקיפות.

 

קראו עוד: ככה לא נראית הצלחה | יוסי יהושוע

 

הקבינט המדיני־ביטחוני התכנס אמש לדיון, שעסק ברובו בסיכום יממת הלחימה בדרום. שרי הקבינט התייצבו מאחורי ההחלטה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אביגדור ליברמן לסיים את העימות במהירות מבלי להכריע את חמאס, וזאת על אף קריאות של שרים בתקשורת לבחון את אופציית כיבוש הרצועה.

 

אתר יצור אמל"ח של חמאס | צילום: דובר צה"ל
אתר יצור אמל"ח של חמאס | צילום: דובר צה"ל

 

בטקס האזכרה לחללי אלטלנה אמר אתמול נתניהו: "מאז אתמול, צה"ל מגיב בעוצמה על הירי מרצועת עזה בתקיפה של עשרות מטרות של גורמי הטרור, במכה הקשה ביותר שהינחתנו עליהם מזה שנים. מי שאחראי להסלמה, בהשראת איראן, הם שלטון החמאס, הג'יהאד האיסלאמי וארגוני הטרור האחרים. לאויב ברור דבר אחד: כשהם מנסים אותנו הם משלמים מייד. ואם ימשיכו לנסות אותנו, הם ישלמו עוד הרבה יותר".

 

ואילו גורם מדיני בכיר אמר אמש: "אנו דוחים את הטענות של שרים, שלא תקפנו מספיק ושרמת האיכות של המטרות לא הייתה מספיק טובה. גם לא עלו טענות כאלה מצד שרים בקבינט. צה"ל תקף המון מטרות איכותיות. פוצצנו להם את הצורה, והמכה הקשה העבירה להם מסר במעשים ובדיבורים - שאם ימשיכו אז נתקוף אותם הרבה יותר חזק. המסר עומד בעינו. אם הם יחזרו לירי, גם אנחנו. אם האש תתחדש, התקיפות יחזרו ויתגברו".

 

רכיבים ימיים של חמאס | צילום: דובר צה"ל
רכיבים ימיים של חמאס | צילום: דובר צה"ל

 

מהדיון בקבינט עולה כי מה ששיכנע את החמאס והג'יאהד האיסלאמי להפסיק את האש היה שילוב של שני גורמים: התקיפות של צה"ל והלחצים מצד מצרים. עם זאת הודגש כי לא היה הסכם להפסקת אש עם חמאס, אלא הבהרה ישראלית כי היא תפסיק את התקיפות בעזה אם ירי הרקטות ייפסק.

 

בכירים בחמאס טענו כי הן הארגון והן ישראל הסכימו לחזור להבנות שהושגו אחרי מבצע צוק איתן ב־2014. "אחרי שכוחות ההתנגדות הצליחו להדוף את התוקפנות הישראלית ולמנוע את שינוי חוקי המשחק, גורמים חיצוניים התערבו והחזירו את הצדדים להסכם הפסקת האש ולהתחייבות לשמור על השקט".

 

נתניהו, אתמול | צילום: מארק ישראל סלם
נתניהו, אתמול | צילום: מארק ישראל סלם

 

במערכת הביטחון מעריכים כי חמאס כלל לא היה מעוניין בהסלמה, אלא נגרר אליה ואף השתתף בירי הרקטות בעקבות הג'יהאד האיסלאמי.

 

שלשום בערב, אחרי התקיפה הנרחבת הראשונה של חיל־האוויר, כבר הודיע דובר חמאס ברצועה, חאזם קאסם, כי ארגונו יתחייב להפסיק את האש אם ישראל תיתן התחייבות דומה.

 

ירי הרקטות נמשך, ובשעות הלילה, אחרי תקיפה נוספת של חיל־האוויר, כבר זיהו בצה"ל כוחות של חמאס נפרסים בשטח על מנת למנוע ירי רקטות. את הירי שנמשך במהלך הלילה, כולל פגיעת רקטה בבית ביישוב סופה שבמועצה האזורית אשכול ופגיעת רקטה באצטדיון בנתיבות, כבר ביצעו "ארגונים סוררים", כמו ועדות ההתנגדות העממית, ולא החמאס והג'יהאד האיסלאמי.

 

*

 

היילי אמש במועצת הביטחון | צילום: אי-אף-פי
היילי אמש במועצת הביטחון | צילום: אי-אף-פי

 

היילי: "מי מוכן לספוג עשרות רקטות ביום?"

איתמר אייכנר

 

שגרירת ארצות־הברית באו"ם, ניקי היילי, תקפה אמש בחריפות את החמאס והג'יהאד־האיסלאמי בדיון חריג שקיימה מועצת הביטחון לבקשת האמריקאים, בעקבות הירי מעזה.

 

"מתקפת הטרור המזעזעת מוכיחה את מה שאנחנו אומרים כל הזמן - המטרה של חמאס היא להשמיד את ישראל", אמרה היילי והוסיפה: "מסתבר שישנן חברות במועצה שמאמינות ששיגור רקטות לעבר יעדים אזרחיים זה לא טרור. חמאס מתחרט רק על דבר אחד - שאף אחד לא נפגע במתקפה".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בהמשך פנתה השגרירה האמריקאית לנציגי המדינות במועצה ושאלה: "מי מכם היה מוכן לספוג עשרות רקטות ביממה על ארצו?". היילי הוסיפה כי תושבי רצועת עזה אינם זקוקים להגנה מפני גורם חיצוני - אלא שיגנו עליהם מפני חמאס.

 

השבוע צפוי להתקיים דיון נוסף במועצת הביטחון, בעקבות דרישה מצד כוויית לשלוח כוחות בינלאומיים לעזה. ארה"ב צפויה להטיל וטו, ובינתיים מנסה ישראל לשכנע מדינות נוספות להצטרף להתנגדות האמריקאית או לפחות להימנע בהצבעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים