yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    חדשות • 25.10.2018
    כל ישראל ערבות זו לזו
    חלב אם הוא התזונה המומלצת ביותר לתינוק, אבל לא כל האמהות יכולות או רוצות להניק • בקרוב תצטרף ישראל לרשימת המדינות שבהן פועל בנק חלב אם מוסדר ומפוקח, שמאפשר להעביר תרומות חלב אם לתינוקות שזקוקים להן • הצעת החוק של ח"כ אורלי לוי אבקסיס שתובא לדיון בכנסת ביום ראשון כבר זכתה לתמיכת סגן שר הבריאות, שהבטיח: "נפעל להקמת הבנק במהרה"
    רותם אליזרע

    בשורה להורים: ביום ראשון תעלה לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה הצעת חוק של חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס להקמת בנק חלב אם ראשון מסוגו בישראל. משרד הבריאות תומך בהצעת החוק, ובכך נסללת הדרך להצטרפותה של ישראל למדינות מערביות רבות שבהן הוקמו בנקי חלב עבור תינוקות שחלב אימם אינו זמין מסיבות שונות.

     

    כך, למשל, בארצות־הברית ובקנדה יש 25 בנקים מרכזיים שמספקים מעל 3.5 מיליון ליטר חלב בשנה עבור תינוקות נזקקים. באירופה יש מעל 210 בנקים כאלה, וגם בדרום־אפריקה ובאוסטרליה יש שימוש נפוץ בבנקי חלב אם, שאחראים על ניהול ובידוק תרומות החלב, הפצה של חלב האם ליעדו וניהול מערכות בקרה וניטור על כל אחד מהשלבים בתהליך.

     

    קראו עוד: ביי ביי רגשות אשמה | קרן נתנזון־ויץ

     

    לחלב אם יתרונות רבים. בין היתר, תזונה מחלב אם עד גיל שישה חודשים כוללת הגנה חיסונית משופרת ומרכיבים תזונתיים שמתאימים לגדילה והתפתחות בצורה טובה יותר. עם זאת, ישנם תינוקות רבים שלא יכולים לקבל חלב אם מסיבות שונות, למשל כשהאם סובלת ממחלה שמונעת ממנה להניק או נוטלת תרופות שעלולות לסכן את התינוק, או כשמדובר בלידה מפונדקאית.

     

    עד היום, למרות תמיכת משרד הבריאות בנושא וחוזר מנכ"ל שהופץ בעניין לפני עשור, לא הוקם בנק חלב אם בישראל. אולם הצעת חוק חדשה של חברת הכנסת אורלי לוי־אבקסיס שתוגש בשבוע הבא לוועדת השרים לענייני חקיקה ונתמכת על ידי משרד הבריאות והעומד בראשו, סגן השר יעקב ליצמן, מבקשת לייסד את בנק חלב האם הראשון בישראל.

     

    "יוזמה מבורכת". אביעד דרור עם הילדים שיר ומעיין
    "יוזמה מבורכת". אביעד דרור עם הילדים שיר ומעיין

     

     

    על פי הצעת החוק יוקם בנק חלב אם בישראל שיפעל בפיקוח של משרד הבריאות, ותפקידו יהיה להקים מערך גיוס ובידוק של תורמות חלב אם ולבצע תהליכים של עיבוד ובקרה של אותו חלב שייתרם. בנוסף יוקם גם מערך הפצה בקירור של חלב וייקבעו נוהלי עבודה משותפים עם בתי החולים ברחבי הארץ לצורך שימוש בחלב עבור יילודים שזקוקים לו.

     

    אחת המטרות של הקמת בנק חלב אם היא הפסקת או הפחתת שיתוף חלב ב"שוק השחור" תוך נטילת סיכון, שכן טיבו של החלב לא נבדק והוא אינו נשמר בסטנדרטים שמבטיחים את תקינותו. במידה שיוקם בנק לחלב אם מוסדר ומפוקח על ידי מערכת הבריאות, ניתן יהיה למנוע את התופעה ולהעביר חלב באופן בטוח בין נשים.

     

    |
    |

     

    אביעד דרור, שאשתו פנינה נפטרה לאחר הלידה מתסחיף מי שפיר לפני שש שנים, מברך על היוזמה: "אחרי שאשתי נפטרה המון נשים רצו לעזור ולתרום חלב אם לבן שלי מעיין. זה היה לי חשוב לתת לו חלב אם בגלל שזה מה שפנינה ז"ל רצתה. פירסמנו בקשה בפייסבוק שאנחנו מחפשים סיוע בחלב אם ולשמחתנו המון אנשים טובים נתרמו למשימה". במשך חמישה חודשים הצליח אביעד לתת למעיין חלב אם בזכות תרומות של נשים. "המקרה שלי היה חריג, אבל אני חושב שזו יוזמה מבורכת להקמת בנק חלב אם. זה אמנם תהליך שכולל יותר בירוקרטיה אבל היא מבטיחה שהחלב יהיה סטרילי ומפוקח".

     

    ח"כ אורלי לוי־אבקסיס אמרה כי "אחת הבעיות הקשות שאיתה מתמודדים הורים רבים היא מחסור בקיומו של בנק חלב אם בישראל. בשל כך הם נאלצים לפנות לשוק שחור של חלב אם תוך סיכון חיי ילדיהם. ביום ראשון נקבל את תמיכת הממשלה להעביר בחוק את הצעת 'בנק חלב אם' שתעגן את הקמת הבנק בחקיקה מסודרת ותסייע להמוני הורים בקושי שהם חווים, אך חשוב מכך - תציל את חייהם של פעוטות שנולדו בטרם עת. אני מברכת על התגייסותו של סגן השר ליצמן, שהביע נכונות ורגישות לנושא והבטיח את תמיכתו המלאה עד להקמת הבנק".

     

    סגן שר הבריאות יעקב ליצמן: "משרד הבריאות בראשותי תומך בקיומו של בנק חלב אם בישראל בשל החשיבות הגדולה בהצלת חייהם של פגים, ויפעל להקמת הבנק במהרה".

     

    yed660100