נובמבר: עמק הירדן | בארץ אהבתי
לאכול ולשתות באיזור: 1910, דגניה א'
כמי שמאוהבת בעמק הירדן הנפלא שלנו, וחייבת להסניף לעיתים קרובות מאוד את נופיו הקדומים והמעצימים, הפרידה המאולצת שנכפית עלי מדי שנה אינה פשוטה. במהלך החודשים המאוד לא קלים של הקיץ – מיוני ועד סוף ספטמבר לפחות, עם 40 מעלות בצל בעמק במקרה הטוב, כשאין לאן לברוח אלא למזגן – אני רק מחכה לרגע הזה שהטמפרטורה בחוץ סוף־סוף תרד את ה־30 מעלות כדי להתנפל על המשעולים חבוטי החמסין ולהתמזג עם הנופים שכל כך התגעגעתי אליהם.
נובמבר הוא בדרך כלל כבר חודש נעים בעמק, אפילו קריר בערב, ואחרי גשם אחד או שניים אפשר כבר להבחין בפלומה עדינה מאוד, ריחנית וטרייה של ירוק בתולי, המבצבצת מבין שכבות העשב היבש והמעולף מפגעי העונה הלוהטת. אם תרימו עיניים לשמי העמק במהלך נובמבר עוד תוכלו לראות להקות של ציפורים בדרכן לאפריקה להעביר שם את החורף, ביניהן גם השקנאים שמכלים רעבונם בבריכות הדגים. אל אותן בריכות מגיעים במקביל גם עופות המים, שעושים את החורף בארץ, כמו הברכיות, הקורמורנים, האגמיות, ועוד. בעונה זו מזג האוויר בעמק אידיאלי גם כדי להעביר יום שלו ורגוע בשוטטות על שפת הכנרת, לשבת מול המים, לטייל בין החופים או בשביל סובב כנרת, או לעלות לתצפית מרהיבה ורגועה מאזור המושבה כנרת או מאזור כפר חרוב, ולהושיט היד וכמעט לגעת בה.
אחרי החום הגדול חוזר התיאבון, ונובמבר הרי מספיק רחוק מהזלילות של חגי תשרי וגם מהסופגניות של חנוכה, ולכן אפשר לשחרר מעט את החגורה ואת חשבון הקלוריות ולנצל את מזג האוויר הנוח כדי לצאת לנשנש ממנעמי העמק. למשל לחם, מאפים ועוגות ב"אגדת לחם" באתר גשר הישנה (ואם בא לכם להשקיע, אז ב"רוטנברג" שבגשר, בארוחה רומנטית), אפשר לקפוץ למחלבת "עז עיז" במנחמיה כדי להתענג על גבינות העזים הנפלאות שמיוצרות כאן, ואם אתם חובבי בשר - אל תוותרו כמובן על הסטייקים המצוינים מתוצרת מקומית של "מרינדו" המקצוענים (מול קיבוץ עין גב). ומה לקינוח? אפשר להיות צנועים מבחינה קלורית ולהסתפק בהיצע הנפלא של התמרים — אבירי העמק שנמכרים בשלל זנים וצורות בחנות "תמר בכפר" (במושבה כנרת). או להתפרע על הבר של מסעדת "1910" בדגניה א', עם הקינוחים המצוינים של בשמת ועודד שוורצברד. ולרומנטיקנים ההרפתקנים נמליץ להצטייד בגבינות ובלחם וביין ובתמרים, לנצל את שעות השקיעה המוקדמת של נובמבר, להתלבש היטב נוכח מזג האוויר הקריר והנעים ולעלות לרמת סירין עם סל פיקניק ובו כל המטעמים וגם שתי כוסות ופותחן, ולא לשכוח גם שמיכה נעימה להתכסות בה, לשבת מחובקים לצד אחד משולחנות הפיקניק הפזורים מתחת לפרופלורים הענקיים של הרמה, ולראות איך הערב יורד על העמק שלי, היפה והרגוע כל כך.
טמפרטורה ממוצעת לעונה: 24º־14º
לאכול ולשתות באיזור: 1910, דגניה א'
ומה תעשו בשאר חודשי השנה
מאי: ירושלים
יוני: רמת הגולן
יולי: קיסריה
אוגוסט: בין ערד למצדה
ספטמבר: הגליל המערבי
אוקטובר: עמק המעיינות
דצמבר: תל אביב
ינואר: הערבה
פברואר: עמק יזרעאל
מארס: אילת
אפריל: חיפה

