שתף קטע נבחר

עוגת הגזר הניו-יורקית שלי

מכירים את הבדיחה על הארנב ועוגת הגזר? אז זהו, שנטשה לא חושבת שזה איכס אלא שזה טעים במיוחד, גם בגלל שזה מזכיר לה את מנהטן. אם גם אתן חברות של נטשה, בטח תשמחו לקרוא את הבלוג שלה ולנסות את המתכון השווה

התמכרתי לעוגות גזר בתקופה שגרתי בניו יורק. בסוהו, השכונה שלי, התמקמו להם באותה תקופה מעדניות משובחות כמו Dean and Delucca ו-Olive&Co, הרבה בתי קפה עם מאפיות מקומיות וגם Whole Foods Market, סופר ענק של מצרכים אורגניים משובחים. כולם הציגו לראווה על דלפקי המעדנייה מאפינס ועוגות גזר למיניהם: מצופות בגבינת שמנת בטעם תפוז, ערומות ומדיפות ניחוח קינמון, או מקושטות בפרחי

גזר מסוכר. בחלק מהעוגות גיליתי הפתעות כגון חתיכות פקאן או אננס, באחרות ג'ינג'ר מתוק או צימוקים וקליפות הדרים. המגוון היה עצום.

 

מאז אני בחיפוש מתמיד אחרי מקומות שאופים עוגות גזר מתוקות, ריחניות ורטובות מעט בפנים. שתי העוגות האהובות עלי במיוחד הן משתי מאפיות מקומיות. הראשונה - כהה מאוד, מפוצצת בגזר וצימוקים ולחה במיוחד- של מאפיית "פיס אוף קייק" ביפו (28 שקל, שבטי ישראל 11), והשנייה - בהירה למראה, מדיפה ניחוחות של קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט, אוורירית ויבשה יותר - של מאפיית BAKERY מבית "קופי בר" בתל אביב (33 שקל, יד חרוצים 13).

 

עוגת הגזר הניו יורקית שלי, אותה ירשתי אחרי נדנודים אין ספור משריל קליינמן, חברה קונדיטורית מניו יורק, קלה מאוד להכנה. היא לא רטובה מדי וגם לא יבשה מדי. אחרי שתנסו את הגרסה הבסיסית, עשו מה שאני עושה: נסו להמציא קומבינציות מעניינות, וריאציות על הנושא. במקום צימוקים ופקאן שלבו בה מרכיבים אחרים. 

 

רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה. עיצוב: איליה גורדי

 

אנחנו, בבית, מעדיפים לאכול את העוגה ללא ציפוי, כי שם טמון המפגע הקלורי, אבל עוגת גזר מסורתית ומפוארת דורשת ציפוי קרם גבינת שמנת קטיפתי מתובל בגרידת תפוז שמעניקה לציפוי גוון עדין וגם ניחוח נפלא.

 

לדעתי, העוגה טעימה יותר אחרי שהייתה לה אפשרות לנוח לילה שלם במקרר או יום שלם בחוץ (כשלא חם מדי ואין עליה ציפוי גבינה). התבלינים הארומטיים, הסוכרים, קליפת התפוז והגזר מצליחים לבשם זה את זה היטב, והעוגה מקבלת טעם "עמוק" משמעותי יותר מאשר כשהיא טרייה.

 

עוגת גזר ניו יורקית

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

מחממים את התנור לחום 175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול של נייר אפייה (חותכים עיגול בקוטר התבנית מנייר אפייה מרובע) כדי לשלוף בקלות את העוגה אחרי האפייה, ומשמנים היטב את השוליים (אפשר בשמן קנולה).

 

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים:

2 1/4 כוסות קמח

2 כפיות קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט (הכי טוב מאגוז שלם טרי מגורר בפומפייה דקה, אחרי שמשתמשים שומרים בצנצנת אטומה)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 1 כפיות סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

1 כוס צימוקים שחורים

 

מערבבים בקערה נוספת את שאר המרכיבים:

1 כוס סוכר לבן

1 כוס סוכר חום

4 ביצים

1 כוס שמן קנולה

1 כף קליפת תפוז מגוררת (אני אוהבת להשתמש במגררת של "מיקרופלאן", מגררת פלאים ועושה ערמות כמו פתיתי שלג)

רואים שזה טעים. עוגת גזר של מיכל לוי-אלחלל מתוך מגזין "שף". צילום: יוסי סליס

 

מגרדים 5 גזרים בינוניים דק (בפומפייה דקה או בפוד פרוססר). אני עושה את זה ממש סמוך לערבוב כל המרכיבים כי הגזר נוטה להשחיר.

 

מערבבים את המרכיבים היבשים עם הבלילה הרטובה, רק עד שהתערובת מעורבבת היטב ואין פסים לבנים של קמח. מוסיפים בתנועות ניעור ידניות את הגזר המגורד, כי כך הוא משתלב בעיסה לא בגושים. מערבבים ויוצקים את העיסה לתבנית אפיה.

 

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש כ-60 דקות. אני אוהבת לבדוק את העוגה כבר אחרי 50 דקות, על ידי נעיצת קיסם במרכז. אם הוא יוצא רטוב ונדבקת בו בלילה, ממשיכים לאפות. אם יוצא יבש - העוגה מוכנה.

מוציאים מהתנור ומקררים.

  

ולמי שלא סופר קלוריות - ציפוי קרם גבינת שמנת ותפוז (באופן מסורתי הקרם הזה מכיל גם הרבה חמאה, אבל אני מכינה בלי, גם ככה גבינת השמנת עתירת קלוריות):

 

מערבבים בקערה 250 גרם גבינת שמנת (לא קרה מידי), 1/2 כוס אבקת סוכר, 1 כפית תמצית וניל איכותית ו-1 כף קליפת תפוז מגוררת. שופכים את הקרם במרכז העוגה ומצפים את העוגה על ידי מרית או סכין רחבה מכל הצדדים.

 

עוד פוסטים ל"חברות של נטשה":

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התוספת עושה את ההבדל
התוספת עושה את ההבדל
צילום: עדי אדר
וזאת נטשה חיימוביץ'
וזאת נטשה חיימוביץ'
צילום: יניב אדרי
מומלצים