שתף קטע נבחר

אנחנו אוהבים סלטים שאוהבים מקרר

בערב עייף שסוגר עוד יום חם, הכי כיף לשלוף סלט טעים מאוד ומוכן מאוד, שחיכה לכם במקרר. החברות של נטשה מרוויחות (כרגיל): חמישה מתכונים שווים לחלוטין

כשכל כך חם בחוץ, אנחנו אוהבים שאחרי יום עבודה מתיש מחכים לנו במקרר לארוחת ערב קרירה סלטים שחיים טוב בקופסה. אני מכינה ארבעה או חמישה כאלה מירקות טריים או מאודים, משתדלת שסלט אחד יכיל פחמימות ובאחד יהיה עוף - כל מה שצריך לארוחה מזינה. פעמים רבות הסלטים לא מספיקים להגיע לצלחת ונערמים בין שתי פרוסות לחם קל לסנדוויץ' חלומי כמו במעדנייה.

 

סלט קוטג' קיצי של סופי

 

"אמא, את חייבת לפרסם את המתכון לסלט שלי בבלוג", מבקשת סופי, בתי המקסימה בת ה-8, שמגלה ניצנים של כשרון קולינרי יצירתי. האמת? ההמצאה שלה טעימה ורעננה מאוד, ומתאימה גם למבוגרים. וכה אמרה סופי:

 

"לוקחים גמבה אחת וחותכים לחתיכות קטנות. חותכים 12 עגבניות שרי לחצאים. מכניסים לקערה. מוסיפים לירקות חצי גביע קוטג', מיץ מחצי לימון, קצת מלח, פלפל וטיפה שמן (אנחנו משתמשים בקנולה). מערבבים ואוכלים עם ביצה מקושקשת", מציעה סופי.

 

סופי שלי

 

סלט שעועית ירוקה ואנשובי (6 מנות)

 

מרתיחים 12 כוסות מים בסיר גדול וממליחים ב-1/2 כף מלח. משליכים בזהירות לתוך המים 1 חבילה של שעועית ירוקה קפואה ומאדים כ-2 דקות. אם משתמשים בשעועית טרייה (חצי קילוגרם), קוטמים את הקצוות ומאדים במים

כ-5 דקות, עד שהשעועית מתרככת מעט אבל עדיין גמישה. מסננים ומעבירים לקערה או קופסה גדולה, שתיכנס אחר כך עם מכסה אטום למקרר.

 

קוצצים לפרוסות דקיקות 2 שיני שום קלופות. פותחים 1 צנצנת או קופסת שימורים של אנשובי ומוזגים את השמן שבהם שחו האנשובי למחבת. מחממים מעט את השמן עד שהוא חם אבל לא מעשן. מוסיפים מיד את השום והאנשובי ומטגנים בשמן על אש קטנה כדקה. נזהרים שלא לחרוך את השום. מוסיפים קליפה מגוררת של 1 לימון. מטגנים בשמן עוד כ-1 דקה. מעבירים למחבת כף גדושה של שעועית מאודה ומעבירים אותה בחזרה, ביחד עם כל הרוטב, לכלי עם השעועית. זה פשוט מסייע בניגוב יעיל של הרוטב.

 

חוצים לימון וסוחטים את המיץ מעל השעועית. מוסיפים 1 כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים.

 

סלט תפוחי אדמה בצל אדום וצלפים (6 מנות)

 

מבשלים בסיר עם הרבה מים 5 תפוחי אדמה גדולים עם הקליפה. מתחילים את הבישול כשהמים קרים ומוסיפים למים 1/2 כף מלח. מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים (נועצים סכין ובודקים). מסננים, וטובלים את תפוחי האדמה במים קרים, כך יהיה יותר קל לקלף אותם. מוציאים מהמים הקרים ומקלפים בעזרת האצבעות או נעזרים בסכין קטנה. חותכים את תפוחי האדמה הקלופים לחתיכות גסות (לחצאים ואחר כך לרבעים ושמיניות). מעבירים לקופסה גדולה, שתיכנס אחר כך עם מכסה אטום למקרר, ומזליפים מיד על החתיכות 2 כפות חומץ בן יין אדום (זה חשוב, כי תפוחי האדמה עדיין חמימים והם יספגו את החומץ ויתבשמו בו).

 

מוסיפים לתפוחי האדמה 1 כף צלפים מסוננים, 1 בצל סגול גדול פרוס לטבעות דקות, ומתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור גרוס. מוסיפים 2 כפות גדושות של שמיר קצוץ (אפשר לגוון עם כל עשב תבלין שאוהבים. ניסיתי בהצלחה גם עם פטרוזיליה, בזיליקום ואפילו רוקה קצוץ דק).

 

מדללים בקערית קטנה 2 כפות מיונז איכותי עם 1/2 כף חרדל חריף (דיז'ון אקסטרה פורטה) ו-1 כף חומץ בן יין אדום לרוטב נוזלי. אם לא דליל מספיק, אפשר להוסיף 1 כפית מים. מוסיפים את הרוטב לתפוחי האדמה ומערבבים בעדינות כדי שלא לשבור ולמעוך את תפוחי האדמה.

סלט שומר. רעבים? (צילום: יוסי סליס)

 

סלט שומר של שושנה, החמות שלי (6 מנות)

 

מנקים ופורסים 2 ראשי שומר לחצאים לרוחבו של השורש. איך עושים זאת? קוטמים את האצבעות של השומר בסכין, מעמידים את השורש עם האצבעות הקטומות כלפי מטה על קרש חיתוך ופורסים את השומר לרוחב. למה זה חשוב? כי חיתוך נכון משפיע על טעמו של הסלט המוגמר. פורסים כל חצי שורש מכיוון האצבעות לרוחב לפרוסות דקיקות בצורת סהרונים. מעבירים לקופסה גדולה שתכנס אחר כך עם מכסה אטום למקרר.

 

בקערית קטנה עושים רוטב לסלט: מוסיפים למיץ של 1 לימון סחוט טרי 1 כפית כורכום, 1/4 כפית פלפל לבן ו-1/2 כפית מלח. מערבבים עד שהמלח נמס. מוסיפים 1 כף שמן קנולה ומערבבים. מוסיפים את הרוטב לשומר ומערבבים בעדינות. אני מוסיפה לסלט 1 כף של צימוקים שחורים. זו המצאה שלי וחמותי לא יודעת שאני משנה לה את המתכון, אבל השילוב של החמצמץ עם המתוק יוצא טעים. אפשר להגיש כנשנוש קייצי קל לצד כוס ערק או אוזו צוננת.

סלט שומר. שבעים! (צילומים: יוסי סליס) 

 

סלט עוף, סלרי ופקאן (6 מנות)

 

בניו יורק אכלתי Chicken salad sandwich: סנדוויץ' מלחם אגוזים ממולא בסלט עוף עם חתיכות פריכות של סלרי ופקאן קלוי, ומעל פרוסות של עגבנייה בשרית ועלים מרירים של רוקה. אין יותר פשוט וקיצי מזה. נסו לארוז אותו לפיקניק ותראו איך הוא מתחסל תוך שנייה.

 

בסיר קטן מרתיחים מים עם 1 עלה דפנה, פרוסות מחצי לימון, 3 עלי סלרי טריים ו-1 כפית מלח. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכניסים פנימה 2 חזה עוף שלמים לא דפוקים. מבשלים את חזה העוף על להבה נמוכה כ-10 דקות, מכבים את האש ומשאירים להתקרר בתוך המים.

 

חותכים לחתיכות קטנות 4 גבעולי סלרי. חותכים 1בצל סגול קטן לטבעות. קוצצים 4 בצלים ירוקים. במחבת מלוהטת קולים 1 כוס אגוזי פקאן עד שמתקבלים סימני הזהבה. מסירים מהאש ומקררים.

 

כשהעוף הצטנן, מוציאים מתוך הנוזל ומתחילים לקרוע בעזרת הידיים רצועות של עוף. מעבירים לקערה או קופסה ומוסיפים את הסלרי, הבצלים והפקאן הקלוי. מוסיפים 1 כף מיונז איכותי (בימים שאנחנו סופרים קלוריות אני לא מוסיפה מיונז, רק 1/2 כף שמן קנולה), 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים, 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל לבן. מערבבים בעדינות ומגישים. 

 

רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: איליה גורדי)

 

עוד פוסטים לחברות של נטשה:

  • תנו לי בגד ים קטנטן וחמוד
  • התובנה שלי השבוע: הבגדים עושים את האווירה
  • בואי נדמיין שאנחנו חיות בטוסקנה...
  • החברות של נטשה 
  •  

  •  

  •  

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    הקליקו על התמונה למתכוני סלטים נוספים
    הקליקו על התמונה למתכוני סלטים נוספים
    צילום: יוסי סליס
    נטשה. ממש לא חסה
    נטשה. ממש לא חסה
    צילום: יניב אדרי
    מומלצים